2°C | Amsterdam

Gelijke regels speed-pedelecs en bromfietsers

HOLLANDS KROON – Vanaf 1 januari worden speed-pedelecs gezien als bromfietsen. Voor de speed-pedelec rijders gelden dan dezelfde regels als bromfietsbestuurders. Ze mogen buiten de bebouwde kom max 45 km/u en binnen de bebouwde kom op het bromfietspad max 30 km/u. Is er geen bromfietspad, dan rijden speed-pedelecs op de rijbaan.
Hiermee worden de regels voor de weggebruikers helderder. Ga je sneller, dan moet je een helm op en rijd je binnen de bebouwde kom op (brom)fietspaden of op de rijbaan. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid.
Binnen een half jaar moeten alle speed-pedelecs een bromfietskenteken hebben (geel kentekenplaatje). De RDW geeft de nieuwe kentekens uit. Voor de eigenaren van de speed-pedelecs is dit kosteloos.
Zodra ze gekentekend zijn als bromfiets, kunnen de bestuurders kiezen voor bromfietshelmen of helmen die voldoen aan de nieuwe helmnorm speciaal ontwikkeld voor speed-pedelecs. De laatste komt waarschijnlijk binnenkort op de markt.

Wat zijn de regels tot 1 januari?

Speed-pedelecs worden nu nog gezien als snorfiets. Snorfietsen mogen maximaal 25 km/u. Deze herken je aan een blauw kentekenplaat. Voor elektrische fietsen gelden dezelfde regels als voor fietsen. Een elektrische fiets is een fiets met trapondersteuning tot max 25 km per uur en een vermogen van max 250 Watt.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.