2°C | Amsterdam

Ger Blok(77) , oud bondscoach Jong Oranje, overleden

ANNA PAULOWNA – Ger Blok, oud-coach van onder andere Jong Oranje, is maandagavond in zijn woonplaats Anna-Paulowna overleden. Blok had leukemie en werd 77 jaar. De in Amsterdam geboren gymnastiekleraar voetbalde zelf bij Blauw-Wit en DOS, maar stapte al vroeg over naar het trainersvak. 
Hij werkte van 1972 tot 1983 bij de KNVB, waar hij onder meer de gouden lichting met Marco van Basten, John van ’t Schip, Gerald Vanenburg en Rob de Wit naar het WK -20 in Mexico leidde. Vlak voor dat toernooi werd hij door bondscoach Keer Rijvers aan de kant gezet en mocht hij hooguit als assistent mee, waarna hij kwaad vertrok bij de KNVB,meldt NH.
Blok leidde ook nog enige tijd het Nederlands vrouwenelftal. Later was hij als coach voornamelijk buiten Nederland werkzaam, op een half jaartje bij RKC Waalwijk na. In 1998 viel Blok van een trap, waarbij hij een dwarslaesie opliep. Zijn trainerscarrière was daarmee voorbij.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.