2°C | Amsterdam

Geslaagde politiek Café van de VVD Hollands Kroon

HIPPOLYTUSHOEF – De Kasteleen in Hippolytushoef was woensdag 25 mei jl. de locatie voor het VVD politiek café, met als onderwerp: Recreatie en toerisme. De fractie van de VVD Hollands Kroon, wethouder Westerkamp, VVD statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee, belangstellenden uit Den helder, Schagen, Medemblik en ondernemers uit de sector hebben er gezamenlijk een geslaagde avond van gemaakt.
Nadat het openingswoord van VVD voorzitter André Lont was afgerond, kon de avond onder leiding van Cees Meeldijk en Rick Meinema van start gaan. Managing director VVV top van Holland Marlies Groot beet de spits af met haar visie over de mogelijkheden voor toerisme en recreatie voor Hollands Kroon.
Na de inspirerende woorden van Marlies Groot bepaalden de aanwezigen zelf over welke van de 7 stellingen er gediscussieerd zou worden. Gekozen werd voor:

  • De ontwikkeling van recreatie en toerisme is geen taak van de gemeente.
  • Hollands Kroon moet meer geld investeren om de recreatieve sector te ondersteunen.
  • Een externe investeerder moet de vrije hand krijgen om het toerisme een impuls te geven.
  • Er worden al diverse activiteiten georganiseerd. Is dat voldoende of liggen er nog kansen?

Als opmaat naar deze discussie gaf Iwan Dekker als ondernemer in de sector onder andere zijn visie op de rol van de gemeente Hollands Kroon. “Wat de toerist wil is overal Wifi. Daar loop ik dagelijks tegenaan”.
De discussie verliep levendig. Uiteindelijk kregen de raadsleden en wethouder de boodschap mee dat de gemeente niet zo zeer met geld over de brug hoefde komen maar wel beter kon faciliteren. Denk aan het sneller verlenen van vergunningen of aanpassen van het bestemmingsplan. Informatievoorziening langs de wegen kan beter evenals de regionale samenwerking. En niet te vergeten: overal wifi.
VVD fractievoorzitter Jan Swaag riep het publiek op de nu ter inzage liggende Omgevingsvisie te bekijken. Via de gemeentelijke website of in de Ontmoeting. Maak zonodig je zienswijze kenbaar. Eenmaal aangenomen zal deze visie ook impact hebben op toerisme en recreatie.De avond werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de discussie door de aanwezigen werd voortgezet. Al met al een avond waarbij politiek en ondernemers met elkaar van gedachten hebben gewisseld en het organiserend comité met tevredenheid op kan terugkijken. Over een volgend politiek café wordt alweer nagedacht.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.