Geslaagde politiek Café van de VVD Hollands Kroon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HIPPOLYTUSHOEF – De Kasteleen in Hippolytushoef was woensdag 25 mei jl. de locatie voor het VVD politiek café, met als onderwerp: Recreatie en toerisme. De fractie van de VVD Hollands Kroon, wethouder Westerkamp, VVD statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee, belangstellenden uit Den helder, Schagen, Medemblik en ondernemers uit de sector hebben er gezamenlijk een geslaagde avond van gemaakt.
Nadat het openingswoord van VVD voorzitter André Lont was afgerond, kon de avond onder leiding van Cees Meeldijk en Rick Meinema van start gaan. Managing director VVV top van Holland Marlies Groot beet de spits af met haar visie over de mogelijkheden voor toerisme en recreatie voor Hollands Kroon.
Na de inspirerende woorden van Marlies Groot bepaalden de aanwezigen zelf over welke van de 7 stellingen er gediscussieerd zou worden. Gekozen werd voor:

  • De ontwikkeling van recreatie en toerisme is geen taak van de gemeente.
  • Hollands Kroon moet meer geld investeren om de recreatieve sector te ondersteunen.
  • Een externe investeerder moet de vrije hand krijgen om het toerisme een impuls te geven.
  • Er worden al diverse activiteiten georganiseerd. Is dat voldoende of liggen er nog kansen?

Als opmaat naar deze discussie gaf Iwan Dekker als ondernemer in de sector onder andere zijn visie op de rol van de gemeente Hollands Kroon. “Wat de toerist wil is overal Wifi. Daar loop ik dagelijks tegenaan”.
De discussie verliep levendig. Uiteindelijk kregen de raadsleden en wethouder de boodschap mee dat de gemeente niet zo zeer met geld over de brug hoefde komen maar wel beter kon faciliteren. Denk aan het sneller verlenen van vergunningen of aanpassen van het bestemmingsplan. Informatievoorziening langs de wegen kan beter evenals de regionale samenwerking. En niet te vergeten: overal wifi.
VVD fractievoorzitter Jan Swaag riep het publiek op de nu ter inzage liggende Omgevingsvisie te bekijken. Via de gemeentelijke website of in de Ontmoeting. Maak zonodig je zienswijze kenbaar. Eenmaal aangenomen zal deze visie ook impact hebben op toerisme en recreatie.De avond werd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de discussie door de aanwezigen werd voortgezet. Al met al een avond waarbij politiek en ondernemers met elkaar van gedachten hebben gewisseld en het organiserend comité met tevredenheid op kan terugkijken. Over een volgend politiek café wordt alweer nagedacht.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category