‘Gewoon Christa’ uit Hippolytushoef neemt deel aan Topper Gezocht!

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HIPPOLYTUSHOEF – Zangeres Christa Kerdijk uit Hippolytushoef is zaterdag 31 maart te zien in de derde aflevering van de talentenjacht ‘Topper Gezocht!’ van SBS6. Kerdijk is een van 48 overgebleven kandidaten die kans maken om vrijdag 25 en zaterdag 26 mei op te treden met de Toppers in de Amsterdam Arena. Voor de 46-zangeres van het voormalige eiland Wieringen is dit dé kans om landelijk door te breken.

Onervaren is ze niet te noemen, want de carrière van Kerdijk is inmiddels al dertig jaar bezig. “Ik zing vanaf mijn dertiende en heb jarenlang bij mijn vader in de band gezongen. Met The Telstars speelden wij overal: op kermissen, bruiloften en partijen. Vijf jaar geleden besloot ik verder te gaan als solo-artiest. Het was jammer dat ik niet meer kon optreden met mijn vader, maar de tijd was gekomen om alleen verder te gaan.”

Vrouwelijke Topper

In ‘Topper Gezocht!’ krijgt Kerdijk de kans om de bekende zangers René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit te mogen aanvullen. “Het zou geweldig zijn als ik de eerste vrouwelijke Topper mag worden. In het deelnemersveld van de talentenjacht zitten relatief weinig vrouwen, tien in totaal. Theoretisch is het dus mogelijk dat de mannen een vrouw als vijfde Topper kiezen en het is geweldig als ik dat ben.”

Divers

Wat haar kansen zijn om eind mei daadwerkelijk in de Amsterdam Arena te mogen optreden met de Toppers voor 65.000 man is nu nog moeilijk te zeggen, stelt de zangeres. “Het deelnemersveld is divers, want er zitten jonge zangers bij maar ook oudere muzikanten. De keuze is aan de Toppers zelf, waarbij het publiek in de studio hen kan helpen als ze echt geen keuze kunnen maken. Maar ik ben hoe dan ook blij dat ik bij de laatste 48 kandidaten ben gekomen na diverse auditierondes. Oorspronkelijk hadden zesduizend mensen zich ingeschreven voor dit programma, dus het is geweldig dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan.”

Of ‘Gewoon Christa’, zoals haar artiestennaam luidt, de Toppers kan bekoren is nog even afwachten. Zeker is wel dat de zangeres uit de Noordkop zich helemaal ingeleefd heeft in het thema van de veertiende concertreeks van de Toppers. “Het thema is ‘Pretty in Pink, the circus edition”, dus stond ik geheel in stijl in roze glitters te zingen. Zelfs als ik maar één keer op tv kom, dan sta ik er in elk geval mooi op.” Benieuwd hoe het Kerdijk vergaat in ‘Topper Gezocht!’? Kijk dan zaterdagavond 31 maart om 20.00 uur naar de uitzending op SBS6 die gepresenteerd wordt door Irene Moors.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category