2°C | Amsterdam

Goudkoorts op Texel…

Regionieuws – Ligt er goud op Texel? Misschien wel, want de 15-jarige Midas Verbeek vond afgelopen vrijdag op het strand bij Paal 9 een aantal goudkorreltjes.
De jonge goudzoeker vond de korreltjes na het zeven van zo’n 40 kilo donker gekleurd zand,schrijft  Ecomare. Midas, die met zijn ouders op vakantie was op Texel, zeefde het zand in een heuse goudpan. Dat deed hij met zoet water en een beetje zeep,meldt onze nieuwspartner RTVNH
Door te schudden kwamen vervolgens enkele goudkorreltjes bovendrijven. Volgens geoloog Cees Laban kan het inderdaad om echt goud gaan. Als Midas zeker wil weten dat het om écht goud gaat, kan hij een monster laten onderzoeken bij het Gemeenschappelijk Milieulaboratorium van de Utrechtse Universiteit, TNO en Deltares.
Jammer voor Midas, maar echt rijk word je er niet van. Het gaat om zulke kleine hoeveelheden dat dat nooit zal lukken. Hier vind je meer uitleg over hoe het kan dat er goud gevonden kan worden in Nederland.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.