2°C | Amsterdam

Gratis budgetcoaching gemeente Hollands Kroon

Voor veel Nederlanders wordt het leven steeds duurder. De woonlasten stijgen hard, net als de energierekening en het budget voor de boodschappen. Ruim een op de drie huishoudens heeft zelfs moeite zijn woonlasten te betalen. Met de gratis budgetcoaching helpt gemeente Hollands Kroon inwoners die moeite hebben met rondkomen.

Beter uitkomen met uw inkomen

De gemeente biedt hulp aan mensen die moeite hebben met het creëren van overzicht in inkomsten en uitgaven en die structureel niet uitkomen met hun geld. Dit doet de gemeente onder andere door tips te delen over besparen. Door het gesprek aan te gaan, wordt ontdekt welke tips passen bij de persoon die om hulp vraagt. Daarbij biedt de gemeente een gratis budgetcursus aan van vijf avonden. Deze cursus, genaamd ‘Beter uitkomen met uw inkomen’, wordt het hele jaar door georganiseerd op verschillende plekken in de gemeente. Inwoners leren tijdens de vijf avonden onder andere inzicht krijgen in de inkomsten en uitgaven door een kasboek te maken en te gebruiken. Ook het ordenen van administratie en papieren, voordeliger boodschappen doen en hoe om te gaan met aanbiedingen komt aan de orde.

Slimme besparingen

Er zijn verschillende slimme besparingen die eenvoudig toegepast kunnen worden. Voor veel mensen valt er weinig te doen aan het bedrag dat betaald wordt voor de huur of hypotheek. Wel kan men invloed uitoefenen op bepaalde lasten, zoals de hoogte van de inboedelverzekering of de kosten voor gas en elektriciteit. Door slim om te gaan met apparaten en de woning waar mogelijk te isoleren kan ook veel bespaard worden. Het bijhouden van de uitgaven is vaak de eerste stap voor wie wil besparen. Ongemerkt wordt er namelijk vaak meer uitgegeven dan gedacht. Wie weet waar het geld naartoe gaat, kan gaan budgetteren en dat geeft grip op geld. Het is een optie om een kasboek bij te houden. Veel online bankieren-apps maken het nog gemakkelijker en sorteren de uitgaven al in bepaalde categorieën, zoals boodschappen, kleding en wonen.

Budgetplan maken

Startpunt Geldzaken helpt inwoners bij het opstellen van een passend geldplan. Voor wie af en toe geld te kort komt of juist wilt leren om wat over te houden is er het geldplan ‘beter rondkomen’. Dit helpt bij het opstellen van een eigen budgetplan. Is het lastig om de kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Dan is er het geldplan ‘rondkomen met kinderen’. Dit geldplan geeft inzicht in mogelijke regelingen waar men aanspraak op kan maken. Er kan veel veranderen wanneer iemand 18 wordt. Het geldplan ‘ik word 18’ is hier speciaal voor ontworpen. Er zijn nog een aantal geldplannen met als thema pensioen, sparen, aflossen en beleggen en scheiden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.