2°C | Amsterdam

GroenLinks hamert op handhaven na vergiftiging hond door burenruzie


HOLLANDS KROON – De GroenLinks-fractie van Hollans Kroon ontvangt regelmatig mail van een inwoner van Hollands kroon waarin hij verteld over de grote problemen die de man heeft met zijn buren en deze problemen ook bij het college van Hollands kroon heeft aangekaart.
Nu blijkt dat de hond van de man is overleden en dat deze is door vergiftiging om het leven is gekomen.  GroenLinks heeft het college dan ook zevental vragen gesteld over hoe dit zover heeft kunnen komen:

  • Vraag 1: De inwoner meldt zijn problemen regelmatig bij het college met het verzoek tot handhaving. Kunt u uitleggen waarom u niet tot handhaving overgaat?
  • Vraag 2: Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat deze burenruzie escaleert. Deelt u deze mening? Zo nee, waarom niet?
  • Vraag 3: Escalatie van deze ruzie kan grote gevolgen hebben, zie ook de vergiftiging van de hond, wat een misdaad is.
  • Vraag 4: Bent u met ons eens dat inwoners recht hebben op een veilige plek in onze gemeente en dat de gemeente daar borg voor moet staan? Zo nee, waarom niet?
  • Vraag 5: Bent u met ons eens dat de gemeente als een burenruzie uit de hand loopt niet aan de zijlijn kan toekijken, dan wel wegkijken, hoe de situatie verder ontspoort? Zo nee, waarom niet?
  • Vraag 6: Wat is het standpunt van het college over dit burenconflict?
  • Vraag 7: Wat is de reden waarom het college tot nu toe niet handhavend heeft opgetreden in dit conflict in het bijzonder en kunt u uitleggen welke rol u voor u zelf ziet bij het voorkomen van dit soort conflicten in het algemeen?

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.