2°C | Amsterdam

Grote opkomst open huis Joods Werkdorp Slootdorp

SLOOTDORP – Blij verrast door de grote opkomst dankt het bestuur van de stichting “Behoud, Aankoop, en Exploitatie voormalig Joods werkdorp Slootdorp Nieuwesluis” de vele bezoekers die interesse toonden in de plannen van de stichting om het Joods Werkdorp te behouden.
Plannen van vastgoedondernemer Joep Karel om van het pand een ‘Polenhotel’ te maken zijn bij velen in het verkeerde keelgat geschoten maar het college van Hollands Kroon liet in augustus van dit jaar weten wel een voorstander te zijn van de plannen van Karel. Wethouder Theo Meskers zei toen al in het NHD: ,,,In zeven jaar is veel veranderd. Er was toen weinig bekend over het centraal huisvesten van buitenlandse werknemers in de agrarische sector. Ervaringen elders in de Kop van Noord-Holland en andere provincies leren nu dat grootschalige opvang goed kan worden geregeld.
Dit bracht een groep Joden in het Hollands Noorderkwartier bijelkaar om samen te gaan proberen dit tegen te houden. Het Joodse Werkdorp werd in 1934 gebouwd in de net drooggelegde Wieringermeer. Joodse jongeren, vluchtelingen uit Nazi-Duitsland, leerden er nabij Slootdorp een vak dat bruikbaar zou zijn om zich als pionier in Israel te vestigen.

Nuttig

Het bestuur vond de open dag nuttig omdat zij op deze dag haar doelstellingen konden presenteren aan het brede publiek, de media en niet in het laatste de politiek van Hollands Kroon. Het bestuur hoopt dan ook van harte dat het Joods Cultuur Historisch monument een waardige bestemming gaat krijgen en iets als een ‘Polenhotel’ valt hier niet onder.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.