Handbal: VZV legt het af tegen veel sterker V&L

‘T VELD – Maedilon/VZV heeft tegen de huidige koploper V&L laten zien dat er steeds meer vooruitgang wordt geboekt. Tegen V&L had VZV in de eerste minuten weinig in te brengen na vijf minuten keek het team van Betty Plasmeyer al tegen en 4-0 achterstand aan waarna de weer herstelde Jane Kramer en Joyce Hillen voor VZV wisten te scoren 4-2.
Halverwege de eerste helft had V&L de voorsprong uitgebreid naar 8-2 zonder zelf het net te kunnen vinden. Ook de veelvuldige wissels brachten niet het gewenste effect al verkleinde Florance Kos en Linsey Perre de achterstand vanaf de cirkel naar 8-4. VZV kreeg meer grip op hun tegenstander maar wist de achterstand echter niet te verkleinen en kwam V&L zelfs ook geruime tijd niet tot scoren door goed verdedigen en weinig of geen kansen weg te geven . Alleen in de slotfase van de eerste helft wist V&L de prima kepende Amber Zomerdijk weer te verschalken en VZV zelf nog 2 keer te scoren .
Ruststand 15-6.
Nu rust speelde VZV aanzienlijk beter met de herstelde langdurig geblesseerden  Dymphie Keesom en Lotte Houtenbos weer in de gelederen en scoorde zelfs viermaal op rij. Lotte Houtenbos nam er drie voor haar rekening en begint haar draai na een lange blessure steeds beter te vinden. Ook Romy Zengerink bleek een aanwinst te zijn door haar eerste drie doelpunten voor VZV te scoren V&L bleef wel de betere ploeg en scoorden ook veelvuldig door bij een onderschepping steeds snel uit de verdediging de kortste weg naar het na de pauze door Monique de Wit verdedigende doel te zoeken.
Tegen het einde van de wedstrijd moest Linsey Perre met rood naar de kant na drie twee minuten straffen waarna er ook nog eens een extra tijdstraf volgde voor VZV. Van deze dubbele tijdstraf maakte het hoog geklasseerde V&L dankbaar gebruik en won deze wedstrijd uiteindelijk met tien doelpunten verschil van hun steeds beter spelende tegenstander VZV ui ’t Veld.
Eindstand 33-23.
Doelpunten: Lotte Houtenbos 6, Linsey Perre 3, Romy Zengerink 3,Florance Kos 2, Melissa Willemsen 2, Jane Kramer 2, Joyce Hillen 2, Lisanne Kolken 2, Djazzmin Trabelsi 1.
Nu volgt de komende weken het Europese avontuur, “de kers op de taart” van het resultaat van het eerste seizoen terug op het hoogste niveau in de Eredivisie. Zondag 12 nov. speelt Maedilon/VZV in een uitverkochte sporthal tegen Rocasa. Sporthal De Meent in Alkmaar aanvang 15.00 uur.