NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is het echt een middel waar je rijk mee kan worden? Of komt er meer geluk bij kijken? We leggen hier kort de NFT betekenis uit. Lees hieronder verder over wat een NFT crypto precies inhoudt en hoe je er het beste mee om kan gaan, en hoe koop je NFT? Vandaag nog een NFT kopen? Hieronder lees je hoe je dit doet. NFT’s kopen start bij Bitvavo. Hier kun je crypto’s kopen die je nodig hebt om NFT’s te kopen. Registreren bij Bitvavo is volledig gratis en je kunt hier gemakkelijk geld storten met iDEAL. Vervolgens kun je met je crypto’s NFT’s gaan kopen.

Wat zijn NFT?

NFT staat voor Non-fungible token, Niet-vervangbare token in het Nederlands. Het valt onder de cryptocurrencies maar ondanks dat het gebaseerd is op dezelfde technologie (blockchain) als bijvoorbeeld Bitcoin is er toch een groot verschil. In tegenstelling tot coins als Bitcoin en Ethereum en andere digitale valuta’s zijn NFT’s niet onderling verhandelbaar. Van een Bitcoin bestaan miljoenen coins waar iedereen een deel van kan kopen en mee kan handelen. Steeds meer grote winkels accepteren cryptocurrencies als een geldig betaalmiddel. Met NFT’s is dat niet mogelijk. Elk token is uniek en kan alleen in zijn geheel worden verhandeld en kan niet worden vermenigvuldigd. Non-fungible tokens en cryptocurrencies zijn dus niet hetzelfde maar je hebt het één wel nodig om het ander te kunnen kopen. Misschien heb jij al ervaring met cryptocurrencies en heb je al een wallet dan is het dus voor jou makkelijk om aan een NFT te komen, je kan het vergelijken met een biljet van 10 euro. Iedereen kan aan een 10 euro biljet komen en kan daarmee bijvoorbeeld een schilderij kopen. De maker van het kunstwerk verkoopt zijn of haar schilderij aan jou voor jouw 10 euro biljet en daarmee eigen jij nu dus het schilderij. Daarna is het aan jou wat je ermee doet, misschien kan jij het wel weer door verkopen voor een biljet van 20 euro of hou je het liever voor jezelf en wacht je totdat iemand er zelfs nog meer voor over heeft.  Zo werkt dat ook met NFT’s, het zijn in principe kunstwerken die jij volledig zelf bezit en de waarde daarvan is gekoppeld aan een cryptocurrency.

NFT coins uitgelegd

NFT coins zijn een vorm van cryptocurrency die zijn gekoppeld aan een bepaald NFT project en worden ook NFT tokens genoemd. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen NFT’s aanmaken, en doormiddel van een NFT coin kan jij daar waarde aan geven en het verhandelen. Soms zijn er ook spellen die gebruik maken van NFT’s ook dan moet jij eerst in het bezit zijn van een bepaalde NFT coin die is gekoppeld aan het project om zo te handelen en jouw eigen NFT te kopen. NFT coins kopen? Dit kun je doen bij Bitvavo (gemakkelijk geld storten met iDEAL). Hieronder een lijst met een aantal van de belangrijkste NFT coins (NFT tokens): Nu ben jij in het bezit van NFT coins en vraag je jezelf natuurlijk af welke NFT’s jij wilt kopen. NFT crypto komen vaak in een collectie van meerdere in een bundel. Waar jij er zelf een helemaal zelf van kan toe eigenen. Wil jij er mee gamen? Misschien wil jij wel een deel van het album van jouw favoriete artiest bezitten of misschien wil jij gewoon een digitaal kunstwerk.
cryptopunks nft
CryptoPunks NFT
Er bestaan een hele hoop verschillende soorten NFT’s en die vallen vaak allemaal onder een collectie. Als jij een NFT koopt, dan ben jij de enige die dat exemplaar in bezit heeft. Maar artiesten maken vaak meerdere exemplaren van hetzelfde concept, zo heb je bijvoorbeeld CryptoPunks. Als jij een CryptoPunk koopt ben jij de enige die dat exemplaar in bezit heeft. Er bestaan nog duizenden andere exemplaren die er allemaal net iets anders uitzien en een ander serienummer hebben. Zo kan ook ieder exemplaar zijn eigen waarde hebben. De één kan meer waard zijn dan de ander, zelfs al vallen ze onder dezelfde collectie. Daarom is het goed om eerst goed onderzoek te doen als jij van plan bent er één aan te schaffen. Wat maakt het exemplaar dat jij aan wilt schaffen zo bijzonder? Welke NFT moet je kopen? Misschien is het zo simpel als een serie-nummer of heeft jouw exemplaar wel een heel bijzonder uiterlijk. Als je zelf op onderzoek uitgaat zal je zien dat de prijs in sommige collecties enorm ver uit elkaar liggen. Misschien vind jij er wel een parel tussen en kan jij het voor een goedkope prijs op de kop tikken en kan jij er uiteindelijk heel veel geld mee verdienen.

NFT collecties uitgelegd

Hieronder een lijst met een aantal van de belangrijkste NFT collecties:
  • Bored ape voorbeeldBored Ape Yacht Club
The Bored Ape Yacht Club is een collectie van 10.000 unieke Bored Ape NFT’s— unieke digitale collectibles die leunen op het Ethereum blockchain. Jouw Bored Ape werkt als jouw digitale Yacht Club membership card, en geeft jou toegang tot verschillende voordelen die gelden voor members-only , de eerste daarvan is toegang tot THE BATHROOM, een gezamenlijke graffiti bord.  Mutant ape nft
  • Mutant Ape Yacht Club
De Mutant Ape Yacht Club is een collectie van tot wel 20.000 gemuteerde apen alleen kunnen ontstaan door een al bestaande Bored Ape bloot te leggen aan een bepaalde MUTANT SERUM als je geluk hebt kan je af en toe ook een Mutant Ape kopen als ze uitkomen in de public sale. NFT crypto kopen is nog nooit zo spannend geweest.
  • Vox CollectiblesVox collectibles nft
Vox zijn kleine avatars die je voor jezelf kan eigenen en waar je spellen mee kunt spelen. Na een bepaalde tijd komt er een nieuw seizoen uit met elke keer een nieuw thema. Elk seizoen komen er exact 8.888 nieuwe karakters die elk hun eigen krachten hebben die bij hun persoonlijkheid passen. Zo heeft elke speler een totaal uniek karakter waarmee ze het spel kunnen spelen.
  • Cool Cats NFTcool cats nft
Cool Cats is weer een variant op de NFT art, de een is nog specialer dan de ander. Als jij in het bezit bent van een van de Cool Cats kan jij meedoen met give aways en NFT claims.  
  • monacho planet yacht nftMonaco Planet Yacht
Op het moment zijn er over 100.000.000 crypto wallet adressen in de wereld en dat aantal zal de komende jaren nog flink uitbreiden. Het aantal Crypto/NFT art enthousiasten wordt met de dag groter. Maar er waarom bestaat er nog geen social media platform waar verschillende crypto communities informatie met elkaar kunnen delen? Monaco Planet heeft daar een oplossing voor om het op een zo veilig mogelijke manier voor elkaar te krijgen. Om in te kunnen loggen op hun forum moet je namelijk inloggen met jouw crypto wallet, daarmee kunnen zei heel makkelijk filteren wie er scammers en spammers zijn. Gebruikers kunnen hun eigen NFT op hun eigen pagina laten zien waardoor de echte influencers kunnen worden geïdentificeerd door middel van hun portfolio. Het platform houdt ook bij wat de waarde is van de wallets van de gebruikers en kan iedereen een eigen rang krijgen. NFT’s uit één van deze top collecties kopen? Schrijf je snel GRATIS in bij Bitvavo.

Hoe kun je geld verdienen met NFT’s?

Zie jij jezelf als een artiest en denk jij dat de wereld geïnteresseerd zal zijn in jouw project? Dan kan jij geld verdienen door jouw werk te verkopen als NFT. Je kan van alles creëren en te koop aanbieden als NFT art. Van digitale kunstwerken, memes, muziek en video’s. Er zijn ontelbare mogelijkheden te bedenken, zolang je het originele digitale exemplaar maar online aanbied. Als jij het ziet zitten om je eigen NFT te maken zou je het beste op zoek kunnen gaan naar iemand die jouw NFT voor jou wilt promoten, denk dan aan bijvoorbeeld een Crypto PR Marketing Agency. Het makkelijkste blijft toch om op zoek te gaan naar interessante projecten waar jij in wilt investeren. Het is heel makkelijk om aan jouw crypto NFT te komen, net zoals met cryptocurrencies. Als jij in staat bent om op het juiste moment een NFT te kopen kan jij daar op een later moment veel geld mee verdienen. NFTs kopen gaat ook erg gemakkelijk, net zoals het handelen in crypto. Soms moet je met een kritisch oog kijken naar waar jij in wilt investeren en er net als met cryptocurrencies nooit blind instappen. Waar sommige NFT’s miljoenen waard zijn, zijn andere crypto NFT’s een stuk minder succesvol en zal het in de toekomst heel lastig zijn ze weer te kunnen verkopen De makkelijkste manier om geld te verdienen met NFTs kopen is door op zoek te gaan naar een startup. Gedurende de tijd hebben NFT’s bewezen dat het een goede investering kan zijn en er zullen nog met grote getale de grond uit komen schieten. Steeds meer bedrijven investeren nu in NFT’s en de wereld wordt met de dag digitaler. Er zullen nog een hoop ontwikkelingen plaatsvinden in de NFT wereld en zal het steeds makkelijker worden om er geld mee te kunnen verdienen. Ook komen er wel wat risico’s kijken bij het investeren in startups. Daarom is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen en goed na te denken welke NFT’s jij in wilt investeren. Snel geld verdienen met NFT’s? Schrijf je dan GRATIS in bij Bitvavo. Wie weet ontvang je al binnen enkele dagen een gratis NFT.

Gratis een NFT verkrijgen

Een groot aantal bedrijven en platformen hebben gratis giveaway campagnes die gratis NFT’s uitdelen om zo te proberen een nieuw publiek te trekken. Waaronder CyberPunk. Van de 10.000 NFT’s zijn er daarvan 3.000 voor niks weg gegeven. Dit bleek een geweldige manier te zijn om meer gebruikers en investeerders naar hun website toe te lokken. Wanneer je toch besluit NFTs te kopen kan je dit gemakkelijk doen via verschillende exchanges zoals Bitvavo.

Zijn NFT’s er om te blijven?

Zoals wij zojuist al aangaven is er nog genoeg ruimte voor groei in de NFT wereld, maar laten we beginnen met hoe NFT’s eigenlijk zijn ontstaan en hoe het zo uit heeft kunnen pakken. Kevin McCoy verkocht in 2014 lang voordat de art-crypto markt ontplofte zijn eerste NFT genaamd Quantum. Het is een GIF dat bestaat uit een achthoek dat continue van vorm en kleur veranderd. Een vrij simpel concept zou je denken. Maar toch staat de afbeelding ondertussen te koop voor meer dan 7 miljoen dollar. In 2016 verschenen de eerste memes ook op de blockchain, de eerste meme die een hit werd in de NFT wereld was die van de Rare Pepes. Pepe is een aparte kikker die door de jaren heen vooral bekend is geworden op het internet als een meme. Het werd de eerste NFT waar verschillende artiesten hun eigen variant op konden bedenken en werd gezien als de eerste grote NFT collectable. Nu de basis is gelegd voor de NFT’s hoe zal de toekomst er uit zien, en hoe zullen NFT’s in de toekomst toegepast gaan worden in ons steeds digitaler wordende samenleving? Om een voorbeeld te geven Aimedis is bezig met het mogelijk maken voor mensen om hun medische gegevens om te zetten naar NFT’s, zo kunnen mensen bijvoorbeeld hun medische gegevens verkopen aan farmaceutische bedrijven. Dit geeft patiënten de mogelijkheid om het recht tot hun eigen medische gegevens te behouden en te monitoren.

Waar NFTs kopen?

Er zijn verschillende opties wanneer je besluit NFTs te kopen. Je zult echter eerst crypto moeten kopen, een NFT kopen met iDEAL is namelijk niet mogelijk. Ethereum koop je het gemakkelijkst bij Bitvavo.

Hoe NFT kopen en verkopen

Hier zullen wij je in het kort uitleggen hoe jij zelf je eerste NFT kan kopen:
  1. Om te beginnen heb je een crypto wallet nodig met daarin Ethereum. Bitvavo is onze favoriet. Als jij al in het bezit bent van een account kan je makkelijk ethereum kopen en link jij jouw account aan jouw Binance NFT wallet. Zoals we al aangaven een NFT kopen met iDEAL kan niet, eerst moet je Ethereum aanschaffen.
  2. St0rt jouw Ethereum (van bijvoorbeeld Bitvavo) naar jouw Binance of Dmarket wallet.
  3. Aan de hand van jouw verkozen NFT platform kan jij nu kiezen uit een groot aantal NFT’s die jij kunt kopen
  4. Het Binance platform heeft een ruim aanbod voor NFT’s die werken op Ethereum. Gebruikers kunnen hier actief traden en kunnen hier hun NFT’s kopen en verkopen voor Cryptocurrencies.
  5. Een groot voordeel van het kopen van de NFT’s van hun directe platform is dat de waarde van de NFT direct meer waarde krijgt zodra deze in de verkoop gaan. Sommige NFT’s hebben zo’n grote belangstelling dat vrijwel direct na het uitbrengen de prijzen wel 5 tot 10 keer hoger kunnen liggen dan de oorspronkelijke prijs.

NFT marketplaces

Waar koop je NFT’s? Hieronder een aantal van de belangrijkste NFT marketplaces om NFT kopen. Welke NFT kopen verzamelaars kun je in overzichten op onderstaande marketplaces makkelijk zien. bitvavo logoBitvavo Bitvavo is misschien (nog) geen NFT platform. Maar is wel belangrijk voor het kopen van NFT’s. Hier kun je namelijk jouw crypto’s kopen via iDEAL. binance nft Binance Binance NFT marketplace biedt alle soorten NFT’s aan. Binance is een van de grotere marketplaces en heeft een groot aanbod. dmarketDmarket Dmarket is een NFT platform dat gericht is op video games en NFT’s. Op dit platform kun je vele game items verhandelen. sorare logoSorare Sorare is een voetbal platform waar je al jouw favoriete voetbal NFT’s kunt kopen en verkopen. opensea logoOpenSea OpenSea is de grootste aanbieder van NFT’s hier kan je veel verschillende NFT’s kopen verkopen en nieuwe projecten ontdekken zoals Axies, ENS names, CryptoKitties, Decentraland en nog veel meer. coinbase logo Coinbase Coinbase is al bekend als een van de grotere aanbieders van cryptocurrencies. Sinds kort hebben ze ook een groot aanbod in NFT’s. rarible nft Rarible Rarible is een NFT marketplace die wordt geëigend door de community. De eigenaren houden de ERC-20 token. Het platform richt zich voornamelijk op de art NFT’s. superrare SuperRare SuperRare focust zich vooral op het zijn van de marketplace waar mensen de meest unieke, single edition digital artworks kunnen kopen en verkopen. Alle transacties worden gemaakt door middel van hun eigen cryptocurrency die staat verbonden met het Ethereum network. foundation nft Foundation Foundation is een platform dat vooral is gericht op het dichter bij elkaar brengen van creators en collectors. En zo samen de cultuur rondom de NFT’s tot een hoger niveau te brengen. Welke NFT moet je kopen ligt heel erg aan het soort NFT wat jij zoekt. Maar wanneer er een NFT verkocht wordt op Foundation, verdient de artiest 10% elke keer wanneer een verzamelaar zijn of haar kunst voor een hoger bedrag verkoopt. atomic market nft Atomic Market Atomic Market is een shared liquidity NFT market dat wordt gebruikt door verschillende websites, dat houdt in dat alles dat wordt aangeboden op de ene marketplace ook wordt aangeboden op alle andere marketplaces.

Heb je als artiest recht op copyrights als mijn gestolen kunst is omgezet naar een NFT?

Technisch gezien niet. De originele artiest heeft officieel geen rechten tot de NFT. Maar juridisch gezien als de artiest bewijs heeft dat zijn of haar kunstwerk is gestolen en als NFT wordt verkocht, dan kunnen de rechten van de NFT worden overhandigd aan de artiest. In een ideaal scenario moet de maker van de NFT zich ten alle tijden aan de voorwaarden en het contract van de artiest houden.

Klaar voor NFT’s kopen en verkopen

In dit artikel hebben wij van alles besproken over NFT’s, nu is het tijd om onderzoek te doen en in de wereld van de NFT’s te duiken nu dat je de NFT betekenis kent. Misschien heb jij al een NFT op het oog en beslis jij na het lezen van dit artikel dat jij het toch wilt kopen. Welke NFT kopen de meeste mensen? Bekijk de overzichten van collecties en TOP verkopen op de marketplaces. Wij wensen jou veel succes met het handelen in NFT’s!