2°C | Amsterdam

Hedera Hashgraph Verwachting

Hedera verwachting

De Hedera koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Hedera. Maar wat is Hedera precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Hedera om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Hedera.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

In dit artikel laten we je kennis maken met een innovatief protocol dat zegt veelbelovend te zijn omdat het sneller, veiliger en efficiënter is dan blockchain. Door gebruik te maken van een unieke technologie wil het ervoor zorgen dat het beter wordt dan Bitcoin en Ethereum. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

Wat is Hedera?

Hedera Hashgraph is ontstaan ​​uit de wens om een ​​betere manier te vinden om op grote schaal gedistribueerde consensus te bereiken. Door middel van een unieke technologie creëert het team achter dit project een vertrouwd ecosysteem waardoor individuen en bedrijven met elkaar kunnen communiceren en werken zonder elkaar eerst te hoeven ontmoeten.

Ontwikkelingsteam

De medeoprichters van Hedera zijn Leemon Baird, een computerwetenschapper, en Mance Harmon, een technologiemanager. Ze ontmoetten elkaar toen ze allebei voor de Amerikaanse luchtmacht werkzaam waren. In 2015 vormden Baird en Harmon samen een bedrijf genaamd Swirlds. Swirlds heeft op zijn beurt een entiteit gevormd genaamd Hedera. Hedera werd vervolgens omgedoopt tot Hedera Hashgraph, om een ​​live netwerk onder de naam Hedera, te ontwikkelen en te besturen met behulp van de gelijknamige technologie.

In 2019 werd het mainnet gelanceerd.

Gedecentraliseerd bestuur

Hedera wordt bestuurd door de Hedera Governing Council. Dit is een orgaan dat bestaat uit maximaal 39 toonaangevende bedrijven en organisaties. De raad neemt beslissingen over software-upgrades, netwerkprijzen, treasurybeheer en meer. Het lidmaatschap van de Raad is termijn gebonden en leden kunnen maximaal twee opeenvolgende termijnen van drie jaar dienen. Onder meer Boeing, Google, Deutsche Telekom, IBM en Swisscom zijn onderdeel van de raad.

Hoe werkt Hedera?

In het hart van Hedera zit het hashgraph-algoritme dat in 2015 is uitgevonden door Leemon Baird. In tegenstelling tot traditionele op blockchain gebaseerde grootboeken, die afhankelijk zijn van cryptografisch geketende datablokken, maakt Hedera gebruik van DAG (Directed Acyclic Graph) om gegevens op te slaan. Hierdoor zal de transactiesnelheid hoger zijn.

Daarnaast gebruikt Hedera een nieuw soort consensus algoritme, genaamd Gossip-protocol, in combinatie met een asynchrone Byzantine Fault Tolerance (aBFT) in een Proof-of-Stake (PoS) systeem.

Het Gossip-protocol houdt in dat de 39 van de meest vertrouwde organisaties die samen consensus moeten krijgen. Alle nodes op het netwerk communiceren met elkaar door middel van ‘gossip’ oftewel roddelen. Bij iedere transactie wordt er een willekeurige transactie ‘besproken’ met een andere node. Als de verkregen informatie overeen komt wordt het punt van ‘strongly seeing’ bereikt. Dit betekent dat de Nodes tot dezelfde conclusie zijn gekomen over de transactie.

Op deze manier wordt schaalbare groei bereikt. Hoe meer nodes er op het netwerk zijn, hoe meer er ‘geroddeld’ kan worden en een hogere transactiesnelheid bereikt kan worden.

Als gevolg hiervan beweert Hedera functies te bieden die de voordelen van zowel openbare als particuliere blockchain-netwerken combineren:

  • Snelheid en efficiëntie: Dankzij het gossip mechanisme en virtueel stemmen kan Hedera een veel hogere transactiedoorvoer bereiken dan traditionele blockchain-netwerken. Volgens Hedera heeft het netwerk de capaciteit om meer dan 10.000 transacties per seconde te verwerken.
  • Veiligheid: Hedera is in staat om asynchrone Byzantijnse fouttolerantie (aBFT) te bereiken, wat wordt beschouwd als de gouden standaard als het gaat om de beveiliging van gedecentraliseerde netwerken.
  • Decentralisatie: De bestuursleden zijn vastbesloten om de voortdurende decentralisatie van het platform te waarborgen.

HBAR

De HBAR is de eigen token van het systeem. Tijdens de ICO die plaats vond tussen 14 en 16 augustus 2018 werd er 100 miljoen dollar opgehaald om het project te financieren.

In totaal zijn er meer dan 50 miljard tokens. Het HBAR -token fungeert als een cryptomunt, maar ook als de munteenheid die wordt gebruikt als betaalmiddel voor dApps, netwerkkosten, transacties etc.

Samenwerkingen

Samenwerking Hedera HashgraphSinds de voltooiing van zijn ICO meer dan drie jaar geleden, heeft Hedera Hashgraph partnerschappen en werkafspraken gemaakt met tal van bedrijven en instellingen in een breed scala van industrieën, waaronder Boeing, LG, IBM en University College London (UCL).

In februari 2020 heeft Hedera Hashgraph ook Google toegevoegd aan de raad van bestuur wat misschien wel het grootste partnerschap tot nu toe is. Als onderdeel van de overeenkomst zal Google een Hedera-netwerknodes runnen en zal het helpen deelnemen aan het beheer van het netwerk.

Onlangs zijn betalingsbedrijf Eftpos, Standard Bank en energiegigant EDF toegetreden tot de raad.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Hedera project

Hedera is een van de meest revolutionaire technologieën binnen de Distributed ledger (DLT) technology en het is duidelijk dat het streven naar grotere schaalbaarheid de komende jaren de ontwikkeling in de sector zal blijven stimuleren.

Dankzij het slimme ontwerp en het robuuste consensusmechanisme is Hedera in staat om op een indrukwekkende schaal te werken, waardoor het platform een ​​belangrijk onderdeel kan zijn van de toekomst van DLT.

In februari lanceerde Hedera de Hedera Token Service, waarmee iedereen tokens op het platform kan maken. Het overzetten van tokens kost slechts $ 0,001. Er zijn al een aantal projecten voor het bouwen van tokens op Hedera, maar dit zal de komende maanden worden uitgewerkt.

In november van 2021 heeft Hashport een interoperabiliteitsprotocol gelanceerd dat een revolutie teweegbrengt in de interactie tussen het Hedera Hashgraph-netwerk en de Ethereum-blockchain. Het Hashport-portaal maakt daarnaast een verbinding met de Ethereum laag-2-oplossing Polygon (MATIC) mogelijk. Digitale activa zullen vrij bewegen tussen de gedecentraliseerde netwerken, waardoor verzamelobjecten zoals NFT’s kunnen worden overgedragen naar het snelle Hedera-netwerk.

Volgens de roadmap kunnen we in de toekomst onder andere het volgende verwachten:

  • Geplande transacties
  • Schaalbare slimme contracten
  • Ondersteuning van big data-volume tussen consensus- en spiegelknooppunten.
  • Optimaliseren van kerngegevensstructuren om transacties met hoge doorvoer en lage latentie te blijven ondersteunen.
  • Nodes op het Hedera mainnet, testnet en previewnet zullen de downtime voor netwerkonderhoud verder verkorten.

Hedera Hashgraph koers

Hedera koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Hedera nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Hedera. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik HBAR kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om HBAR te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Hedera koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

HBAR kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit HBAR voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Hedera.

Conclusie

Hedera wordt door sommigen gezien als de oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem. Door het gebruik van nieuwe technologieën zoals DAG en het Gossip-consensus protocol kan Hedera makkelijker schalen zonder het decentrale karakter te beïnvloeden. De roadmap schetst een beeld van een project met veel potentie.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.