Heeft u een trekkercertificaat en nog niet omgeruild? Het kan nog t/m 30 juni

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROOON – Het trekkercertificaat kan tot en met donderdag 30 juni 2016 omgewisseld worden voor een categorie T op het rijbewijs. Inwoners hebben hiervoor dan één jaar de tijd gehad. Vanaf 1 juli is dit niet meer mogelijk en moet een praktijk- en theorie-examen worden afgelegd bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen bijschrijven op het rijbewijs.
Op 1 juli 2015 wordt de categorie T op het rijbewijs ingevoerd. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS).

Wat houdt de categorie T in?

Met de categorie T op het rijbewijs mag u (vanaf 16 jaar) een LBT en een MMBS met aanhangwagen besturen op de openbare weg. De categorie T is niet verplicht voor een LBT of een MMBS die niet breder is dan 130 cm (inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant) en één van de volgende functionaliteiten heeft: maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuwruimen, gladheid bestrijden, hondenpoep verzamelen of hefinrichting aan de voorkant. Ook mogen deze voertuigen niet de mogelijkheid hebben om een aanhangwagen of verwisselbare machine te trekken.
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category