Heeft u hem al gehad ?

HOLLANDS KROON – Tussen 28 februari en 2 maart ontvangt u van Hollands Kroon de aanslag gemeentelijke belastingen met daarop de WOZ-beschikking. Op het biljet staat aangegeven voor welke belastingen u wordt aangeslagen en de vastgestelde WOZ-waarde(n) van uw object(en) voor 2019.

Aanslagen digitaal verstuurd via Mijn Overheid

Ook dit jaar verstuurt Hollands Kroon  de aanslagen digitaal via de berichtenbox van Mijn Overheid. Dit doen zij alleen als u bij Mijn Overheid heeft aangegeven dat u deze berichten digitaal wilt ontvangen. U ontvangt dan een e-mail waarin wordt aangegeven dat er een bericht voor u klaar staat. Na inloggen met uw DigiD kunt u de aanslag bekijken. In dit geval ontvangt u de aanslag niet meer op papier.

Informeel contact over WOZ-waarde: een beller is sneller

Hollands Kroon heeft de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond voor het jaar 2019 opnieuw vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, dan kunt u contact met Hollands Kroon opnemen. Zij willen, net als u dat de WOZ-waarde klopt. Hollands Kroon heeft er namelijk geen enkel belang bij om de waarde te hoog (of te laag) vast te stellen. U kunt hiervoor bellen met de medewerkers van WOZ/Belastingen.

Taxatieverslag

Als u het gevoel heeft dat de WOZ-waarde niet correct is, raad Hollands Kroon u aan om eerst het taxatieverslag te bekijken. U kunt het taxatieverslag downloaden via Mijn HK. Als u de aanslag via de berichtenbox van Mijn Overheid ontvangt, kunt u het taxatieverslag daar ook inzien. Op het taxatieverslag kunt u zien of de bij Hollands Kroon bekende gegevens van uw object(en) juist zijn. Als u van mening bent dat een aanslag en/of de WOZ-waarde onjuist is, kunt u Hollands Kroon bellen. Dit informele contact is mogelijk tot vier weken na dagtekening van het aanslagbiljet.

Formeel bezwaar

Komt u er met een van de medewerkers van WOZ/Belastingen niet uit? Dan kunt u alsnog formeel bezwaar maken (binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet). Ook formeel bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er maar zelden een gespecialiseerd bureau voor nodig. Een bezwaar moet schriftelijk worden ingediend. Bezwaar per e-mail kan alleen als u uw bezwaar als bijlage meestuurt (.pdf of doc bestand). Het bezwaar moet namelijk ondertekend zijn.

Kwijtschelding

Onder bepaalde voorwaarden kunt u voor kwijtschelding in aanmerking komen. Hollands Kroon heeft een samenwerkingsverband op het gebied van kwijtschelding met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. U kunt via de website van het hoogheemraadschap kwijtschelding aanvragen. U logt op deze website in met uw DigiD en kunt de verdere instructies op uw scherm volgen. Voor vragen over kwijtschelding kunt u contact met Hollands Kroon opnemen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Kijk eerst of u een antwoord krijgt in de lijst van veel gestelde vragen WOZ of bij de veel gestelde vragen belastingen. Ook de tarieven vindt u hier terug. Staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen of twijfels over uw WOZ-waarde of over één van de gemeentelijke heffingen? Neem dan contact met Hollands kroon op. Zij helpen u graag!

[signoff]

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs