Helaas, geen van de patatzaken in Hollands Kroon in de NH-top10

Hollands Kroon – De beste friet van Noord-Holland eet je in Hoofddorp. Althans, dat vinden de experts van het Algemeen Dagblad. De krant testte in meer dan 100 frietzaken.

Het AD testte dit jaar met drie panels van vier personen. De 153 winkels werden twee keer bezocht voor een zo eerlijk mogelijk oordeel. Een aantal zaken werd zelfs drie keer bezocht. De jury beoordeelde de patat op geur, uiterlijk, de krokantheid van de buitenkant, de zachtheid van de binnenkant en de volle smaak.
De Noord-Hollandse top-6:
#6 – Hoofddorpsch Friethuys in Hoofddorp
De hoogst genoteerde Noord-Hollandse frietzaak eindigde op plek 6 met een mooie 9. De jury at er heerlijk, knapperige friet. Niet te dun, niet te dik. Ook het vriendelijke en gepassioneerde personeel kon op waardering rekeningen. “We kunnen kort zijn: topklasse!”
#23 – Friethuis ’t Ouwe Dorp in Huizen
Op plek 23 staat Friethuis ’t Ouwe Dorp in Huizen. In het juryrapport staat te lezen: “De twee teams oordelen verschillend. Het ene geeft een voldoende (slappe korst, onregelmatig gebakken), het andere steekt de loftrompet (voorbeeldfrietje). De waarheid ligt in het midden.” De friet krijg van de juryleden een 8.5
#25 – Frietkamer in Haarlem
De Frietkamer in Haarlem eindigt in de lijst op plek 25 en krijgt ook een 8,5. De jury noemt het een mooie zaak en roemt de klantvriendelijke benadering.
#28 – ’t Friethuys in Alkmaar
Op plaats 28 staat ’t Friethuys in Alkmaar, ook die friet krijgt een 8,5. “De zaak stond vorig jaar nog in de top 10 en bakt nog steeds prima frietjes”, luidt het eindoordeel.
#36 – De Frietboetiek in Krommenie
Ook niet meer dan lof voor de Frietboetiek in Krommenie. Met een 8,5 als eindcijfer staat de gloednieuwe zaak dit jaar op plek 36. “Als deze kwaliteit wordt gehandhaafd, lukt het zeker”, aldus de jury. 
#38 – Wip-in in Callantsoog
De Wip-in in Callantsoog eindigde op de 38ste plek met een mooi 8. “De zaak staat tot in de verre omgeving bekend om zijn verse friet en dat begrijpen we”, aldus de jury. 
Bekijk hier de hele lijst van het AD.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs