Helium verwachting

De Helium koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Helium. Maar wat is Helium precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Helium om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Helium.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Netwerkdekking voor alle aangesloten apparaten, dat is waar Helium naar streeft. Een ambitieus project dat zeker de moeite waard is om over te lezen.

Wat is Helium?

Helium is een open source blockchain-netwerk dat als doel heeft een gedecentraliseerd draadloos netwerk te creëren voor Internet of Things (IoT)-gekoppelde apparaten (IoT).

Traditionele wifi heeft een beperkt bereik net als mobiele netwerken, die een vergelijkbare dekkingsbeperkingen hebben en het gebruik hoge kosten met zich mee kan brengen. Helium probeert problemen zoals monopolistische draadloze providers, invasieve gegevensverzameling en ontoereikende dekking op te lossen door een gedecentraliseerd draadloos netwerk te bouwen dat langeafstandsradiogolven gebruikt om grote gebieden te bestrijken. IoT is inmiddels populair in agrarische, industriële en andere commerciële IoT-toepassingen. Het netwerk van Helium verbindt apparaten met internet via LoRaWAN. LoRaWAN een Low Power, Wide Area (LPWA) netwerkprotocol dat is ontworpen om IoT-apparaten draadloos met internet te verbinden. Het is een alternatief voor cellulaire technologie.

In plaats van het netwerk zelf uit te bouwen kunnen gebruikers hotspots bouwen die gegevens aan apparaten leveren en fungeren als Helium-miners. Miners worden beloond met Helium-tokens (HNT) voor het helpen uitbreiden en onderhouden van het netwerk. Door individuen over de hele wereld hun netwerk te laten bouwen en beheren, heeft Helium de bovengenoemde groeipijnpunten geëlimineerd. Dit is een zeer creatieve manier om blockchain-technologie te gebruiken om een ​​wereldwijd draadloos netwerk te ondersteunen. 

Wie zit er achter Helium?

Helium is in 2013 opgericht door Shawn Fanning, Amir Haleem en Sean Carey, met als missie het opsporen van de tekortkomingen van de huidige infrastructuren om de Ido-communicatie van morgen voor te bereiden en gemakkelijker maken om verbonden apparaten te bouwen. Het project werd gesteund door onder meer Union Square Ventures en Multicoin Capital voor een bedrag van $ 53 miljoen.

Shawn Fanning is bekend door zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van het muziekuitwisselingsplatform Napster. Dit was een van de eerste peer-to-peer internetdiensten in de jaren negentig. Amir CEO bij Helium werd had hij een lange carrière in de videogame-industrie als CTO bij gaming-startup Diversion. De huidige CTO is een Nederlander genaamd Marc Nijdam die onder andere bij Hewlett-Packard als onderzoeker werkzaam was. Sean Carey was betrokken bij verschillende bedrijven. Zo werkte hij voor het advertentie-optimalisatiebedrijf Where, dat later werd overgenomen door PayPal.

Het mainnet werd in 2019 gelanceerd en de afgelopen jaren heeft Helium een ​​sterke groei doorgemaakt sinds de eerste release van zijn low-power “LongFi” hardware-gebaseerde nodes en minders in Austin, Texas. Sinds juli 2020 levert Helium ook hotspots in Europa met een tiental apparaten in Lyon, Parijs of Chambéry.

Enkele van de meest prominente Venture Capital (VC)-bedrijven ter wereld hebben geïnvesteerd in Helium, waaronder Khosla Ventures, FirstMark Capital, GV (voorheen Google Ventures) en HSB/MunichRe Ventures.

Proof of Coverage

Logo Helium verwachtingDoor het aanbieden van hotspots, kunnen miners op verschillende manieren HNT verdienen. Dit is het token van Helium.

Helium maakt daarbij gebruik van het Proof of Coverage protocol (PoC) waarbij het toevoegen van een node aan het netwerk centraal staat. Proof of Coverarge maakt enerzijds de uitbreiding van het Helium-netwerk mogelijk en anderzijds draagt het bij aan de veiligheid

HNT kan dus worden verdiend door het leveren van data en wanneer een andere gebruiker gebruik maakt van zijn netwerkdekking levert dit ook een beloning op. ervan. Hotspots kunnen zowel automatisch als willekeurig te maken krijgen met Proof of Coverage-testen. Zowel het slagen voor de test als het getuigen bij een test (door een andere hotspot) levert HNT op.

Er zitten enkele beperkingen aan de mogelijkheid om deel te nemen aan de Proof of Coverage. Een van de voorwaarden is dat er meerdere hotspots in de omgeving actief zijn binnen het Helium netwerk. Hierbij moeten de hotspots op minimaal 300 meter van elkaar zijn. Hoe meer actieve hotspots er in de omgeving zijn hoe meer HNT er verdiend kan worden. 

Helium geeft gebruikers ook de mogelijkheid om te staken. Dit is een proces door veel netwerken wordt gebruikt om nieuwe blokken te valideren zonder miningsoftware te gebruiken. Validators worden in de eerste plaats gekozen op basis van het aantal HNT-munten dat zij bereid zijn in te zetten. Hoe hoger het bedrag van de ingezette munten, hoe groter de kans dat de gebruiker wordt gekozen als validator.

Het verschil tussen staking en mining is dat er bij staking een directe investering in de HNT-tokens is vereist, terwijl bij mining een investering in hardware nodig is.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Helium project

Onlangs kondigde Helium een samenwerking aan met internetservicegigant DISH. DISH Wireless bouwt een next-gen 5G-netwerk om de draadloze industrie te ontwrichten en innovatie in transport, gezondheidszorg, onderwijs, duurzaamheid, stadsbeheer en landbouw te stimuleren. Dit is de eerste samenwerking tussen Helium en een grote provider.

Sinds september 2021 werkt Helium samen met FreedomFi, een soort doe-het-zelf-technologiepakket voor het bouwen van 5G-netwerken. De samenwerking moet ertoe leiden dat deelnemers kunnen worden betaald om de uitrol van draadloze netwerken van de volgende generatie te ondersteunen, door hun eigen mini-cellulaire torens te bouwen. Elk huishouden kan in principe een miniatuur zendmast hebben die providers kunnen gebruiken voor 5G verkeer.

Helium koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Helium nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Helium. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik HNT kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om HNT te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Helium koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Bitvavo exchange

Helium (HNT) kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit HNT voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook HNT. 

Conclusie

Helium is een wereldwijd, gedistribueerd netwerk van hotspots die openbare, lange afstand draadloze dekking creëren voor LoRaWAN-compatibele IoT-apparaten. Gebruikers produceren hotspots produceren en worden hiervoor gecompenseerd in HNT, de native token van de Helium-blockchain. Hoe meer hotsports er gecreëerd worden hoe lucratiever het wordt. Helium richt zich op een toekomst met 5G en samenwerkingen met onder andere FreedomFi.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs