2°C | Amsterdam

Het mooie weer heeft ook een nadeel, zeker voor hooikoortspatiënten

Hollands Kroon – Het blijft vanaf nu minstens een week droog en dat betekent dat het hooikoortsseizoen losbarst. De berk zal komende week ook beginnen het sterk allergeen pollen te verspreiden. Met maxima van een graad of 10 en geregeld zonneschijn zal de natuur ontluiken. Hooikoortspatiënten, die gevoelig zijn voor boompollen, doen er goed aan om hun medicatie vast klaar te leggen.

Op deze pollenradar ziet u precies waar het risico het hoogst is. Klik op de afbeelding

Op dit moment ondervinden sommige mensen al klachten van matig allergeen pollen elzen en hazelaars. Deze bomen en struiken begonnen op veel plaatsen al in december te bloeien en raken komende weken uitgebloeid. Ook de katjes van de berk hangen klaar om sterk allergeen pollen te verspreiden. Zon en temperaturen rond 10 graden kunnen de productie van pollen flink op gang brengen. Doordat zeker een week geen regen wordt verwacht kan de hoeveelheid pollen in de lucht flink oplopen,meldt Weeronline.
Momenteel bloeien ook populieren, iepen, wilgen en essen. Het pollen van deze boomsoorten veroorzaakt echter bij weinig mensen hooikoortsklachten.
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.