2°C | Amsterdam

Het wil maar niet lukken met het leerlingenvervoer in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Het blijft aanmodderen wat het leerlingenvervoer in Hollands Kroon betreft en ook nu moet Hollands Kroon weer opzoek naar een nieuwe (goedkope) aanbieder van leerlingenvervoer omdat woensdat 27 april het bedrijf dat het eerst regelde failliet is verklaard. Door een opstapeling van claims heeft Klomp Groepsvervoer uit Ede het faillissement moeten aanvragen. 
Het bedrijf had al uitstel van betaling maar kon geen uitweg vinden na de uitspraak van de rechter dat het alle achterstallige salarissen aan de chauffeurs moest betalen met een dwangsom van 500 euro per dag met een maximum van 50.000 euro. Het FNV wilde een maximum van 100.000,-. 
Het UWV neemt de salarisbetalingen over en voorlopig zullen de busjes nog wel blijven rijden tot er een mogelijke overname kandidaat is gevonden of een nieuwe aanbieder van het leerlingenvervoer in Hollands Kroon.
Het taxibedrijf had al eerder met een faillissement gedreigd als het FVN het dreigement om een rechtzaak aan te spannen zou doorzetten, een woordvoerder van het bedrijf liet toen al weten dat de schuld vooral ligt bij de gemeenten die het liefst geld toe willen hebben dan willen betalen wat het leerlingenvervoer betreft, en het verliezen van een aantal vervoerscontracten.
Ongeveer 400 mensen zullen hun baan gaan verliezen als er geen overname kandidaat wordt gevonden door de curator.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.