Hoe maak ik wentelteefjes?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Als je een liefhebber bent van zoet en hartig ontbijt, dan zul je dol zijn op wentelteefjes! Dit gerecht wordt gemaakt door brood in een mengsel van ei en melk te dopen, en het dan te bakken tot het goudbruin is. Het is perfect voor een bijzonder ontbijt of brunch. Volg deze eenvoudige stappen om thuis je eigen wentelteefjes te maken.

Om de beste wentelteefjes te maken, heb je nodig:

  • Oud brood (door het rijpingsproces wordt het brood steviger en brokkelt het niet af wanneer het in het eimengsel wordt gedrenkt);
  • Dik gesneden brood (dit zorgt voor een luchtige, stevige textuur);
  • Eieren;
  • Melk;
  • Kaneel;
  • Suiker;
  • Boter of margarine;
  • Een vleugje vanille-extract (facultatief, maar heerlijk!).

    Als je deze ingrediënten bij de hand hebt, klop je de melk en de eieren door elkaar. Daarna voeg je de suiker en het vanille-extract toe. Doop je sneetjes brood in het mengsel en bak ze vervolgens op een bakplaat of in een pan tot ze goudbruin zijn. Geniet van je heerlijke wentelteefjes met je keuze aan beleg! Ahornsiroop, bessen, poedersuiker en slagroom zijn allemaal geweldige opties.

De wentelteefjes kunnen in een pan op het fornuis worden gebakken, maar ook in de oven. Als je het in een pan op het fornuis bakt, moet je wat boter of olie in de pan doen, en het dan ongeveer 3-4 minuten per kant bakken tot het goudbruin is. Als je het in de oven bakt, leg je het op een bakplaat en bak je het ongeveer 15 – 20 minuten tot het goudbruin is.

Bij het maken van wentelteefjes gaat het om de juiste verhouding tussen ei, melk en brood. Begin met een ei voor elke twee sneetjes brood. Dan voeg je genoeg melk toe om het brood te bedekken – je wilt niet dat het te klef wordt. Vanaf daar, gaat het allemaal over smaak. Voeg een snufje zout, wat suiker en vanille-extract toe om ze extra lekker te maken.

Als je je mengsel klaar hebt, verwarm je wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Doop je sneetjes brood in het mengsel en laat ze een minuutje weken voor je ze in de pan legt. Bak tot beide kanten goudbruin en knapperig zijn en serveer met je favoriete beleg! De sleutel tot het maken van perfecte wentelteefjes zit hem in de techniek. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je brood gelijkmatig gesneden is.

Als het te dik is, wordt het niet helemaal gaar en als het te dun is, wordt het te snel gaar en wordt het rubberachtig. Ten tweede moet je het brood de juiste tijd in het eimengsel laten weken. Als je het te lang laat weken, absorbeert het te veel ei en wordt het klef. Maar als je het niet lang genoeg laat weken, blijft het ei niet aan het brood kleven en krijgt je droge toast.

Ten derde moet je de toast op een hete bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur bakken tot het goudbruin en knapperig is aan beide kanten. Traditionele wentelteefjes vragen meestal om brood, eieren, melk en een beetje suiker. Maar er zijn allerlei variaties op dit klassieke recept. Je kunt bijvoorbeeld kaneel aan het beslag toevoegen voor een pittige twist, of verschillende soorten brood gebruiken (zoals croissants) voor een extra decadent ontbijt.

Een andere geweldige variatie is om hartige wentelteefjes te maken in plaats van zoete. Vervang gewoon de suiker door zout en kruiden in het beslag, en serveer met gegrilde groenten of vlees aan de zijkant. Zo lekker!

Met dit recept krijg je elke keer perfecte wentelteefjes, maar voel je vrij om te experimenteren met verschillende smaken en toppings. Voeg een beetje kaneel of nootmuskaat toe voor extra pit, top je toast met vers fruit of jam, of serveer hem zelfs met wat heerlijke siroop. Hoe je je wentelteefjes ook verkiest te eten, we hopen dat je er veel plezier aan beleeft bij het bakken en dat het je vele ochtenden van geluk brengt. Bon appétit!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category