Hoe vindt u de juiste kandidaten in uw sector?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bij het interviewen en aannemen van kandidaten is het belangrijk dat u de juiste mensen vindt. Het is echter niet gemakkelijk om dit te doen en u moet er veel werk in steken om ze te vinden. Soms moet u er zelfs voor vechten dat ze bij uw bedrijf of onderneming komen werken, omdat ze zo gewild zijn bij andere werkgevers. Dus, hoe vindt u de juiste kandidaten voor uw sector?

Maak uw bedrijf milieuvriendelijk

Een van de meest gewilde eigenschappen van een werkgever zijn hun groene initiatieven. Dit laat toekomstige werknemers zien dat hun werkgever onze planeet helpt en bijdraagt aan een groenere toekomst en één manier waarop u hiermee in uw bedrijf kunt beginnen is door uw werknemers hybride wagens te geven. Dit zijn auto’s die zowel elektriciteit als benzine gebruiken voor de aandrijving, en ze zijn daarom veel beter voor het milieu dan een auto die alleen benzine of diesel gebruikt. Deze auto’s werken door een elektromotor te gebruiken om de normale motor te versterken.

 

Hybride auto’s hoeven ook niet te worden aangesloten om op te laden, want ze laden automatisch op wanneer je pauzeert of pauzeert. Deze auto’s stoten minder broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen uit, waardoor ze een voor de hand liggende keuze zijn voor iemand die zijn milieu-impact wil verminderen. Volgens Statistica was bijna 70% van de consumenten in Nederland bezig met duurzaamheid of waren ze ethische consumenten. Door uw werknemers een milieuvriendelijkere auto te geven, helpt u hen een goede beslissing te nemen voor de planeet door zich bij uw bedrijf aan te sluiten en laat u zien dat u geeft om de impact van het bedrijf op het milieu.

Houd verschillende sollicitatierondes

Een van de gemakkelijkste manieren om ongeschikte sollicitanten uit te sluiten is door meerdere sollicitatierondes te houden. De eerste ronde kan een online sollicitatie zijn, de tweede ronde kan een groepsinterview zijn, gevolgd door een laatste individueel interview. Door meerdere sollicitatierondes te houden, kunt u echt een gevoel krijgen voor wie goed bij uw bedrijf zal passen en wie misschien niet de juiste persoon is. Het geeft u ook de kans om te zien wie er echt op de baan zit te wachten, want degenen die het niet echt belangrijk vinden, zullen waarschijnlijk niet al die rondes doorlopen.

Adverteer overal

Een van de beste manieren om kandidaten te vinden is door te adverteren met de beschikbare functies, dus u wilt zoveel mogelijk advertenties plaatsen om zoveel mogelijk mensen aan te trekken. Dit betekent dat u de vacature online plaatst, in tijdschriften en kranten en misschien zelfs in cafés en winkels, zodat mensen ze kunnen zien terwijl ze hun pannenkoeken eten of hun wekelijkse boodschappen doen. Als u niet adverteert, zullen niet zoveel mensen uw advertentie zien en krijgt u niet zoveel kandidaten om mee te beginnen, waardoor het moeilijker wordt om de ideale persoon of personen voor de functie te vinden.

Bied een opleiding aan voor schoolverlaters

Als u moeite hebt om de juiste kandidaten voor uw branche te vinden, moet u overwegen schoolverlaters op te leiden voor de functie. Op die manier creëert u de perfecte kandidaten voor uw branche, omdat u ze opleidt tot het gewenste niveau. Dit is geweldig voor u als bedrijf, maar het zou ook een geweldige kans zijn voor schoolverlaters die na hun school meteen aan het werk willen en hun carrière willen beginnen. U kunt echter ook omscholing aanbieden voor meer ervaren werknemers. Zo kunt u gebruik maken van hun ervaringen en expertise en hen opleiden in uw bedrijfstak. Dit geeft uw branche enkele nieuwe werknemers en perspectieven en geeft uw cursisten ook de kans om later van baan te veranderen.

Wees benaderbaar

Niemand wil werken voor een werkgever die onbenaderbaar en onvriendelijk is. Daarom moet u echt extra moeite doen om uw werknemers te laten zien dat u er voor hen bent, maar ook dat u open en vriendelijk bent, en niet een of andere grote enge baas waar ze bang voor moeten zijn. Een positieve werkomgeving is cruciaal om mensen in uw branche aan te trekken en te behouden, want anders zullen mensen hun baan verlaten om elders te gaan werken, wat frustrerend en tijdrovend voor u is.

Conclusie

U moet de vacatures in uw bedrijfstak voor iedereen toegankelijk maken, omdat dit de enige manier is om ervoor te zorgen dat u veel sollicitaties krijgt. De juiste kandidaten vinden is echter niet alleen een kwestie van goed adverteren. U moet er ook aan denken om de werkplek leuk te maken, want dat zal u altijd helpen om goede kandidaten te behouden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category