2°C | Amsterdam

Hoeveel uur per dag besteed jij aan je smartphone?

INGEZONDEN MEDEDELING – Zeker aan het begin van ieder kalenderjaar zie je altijd wel wat mensen voorbijkomen die het eens anders willen doen. Die hun smartphone wat minder vaak willen gaan gebruiken, en om die reden bijvoorbeeld een maand lang geen social media zullen gaan gebruiken. Vaak is dit ingegeven door het besef dat we per dag wel erg veel tijd op ons favoriete apparaatje doorbrengen, terwijl we in die tijd ook heel veel andere dingen hadden kunnen doen. Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan je smartphone?

Je bent zo een uur verder

Als er iets is waar we onszelf chronisch in overschatten, of misschien kunnen we beter zeggen ‘onderschatten’, dan is het wel ons smartphonegebruik. Wanneer je zelf een schatting maakt van hoe veel uur je per dag of per week aan het apparaat besteedt, dan zal dit bijna altijd lager zijn dan wanneer je je telefoon om een rapportje hierover vraagt. We denken zelf altijd ‘even snel’ iets erop te doen. Even onze mail lezen, of het nieuws. Even snel kijken of er al iemand op je foto heeft gereageerd, of wat voor weer het wordt. Maar zeg eens eerlijk. Hoe vaak blijft het bij ‘even snel’? En hoe vaak open je na je mailapp nog drie andere apps, minimaal?

Het gebeurt ons bijna allemaal wel regelmatig dat ‘even snel’ iets opzoeken op de smartphone al snel leidt tot een flink aantal minuten, misschien wel een uur, met het ding bezig zijn. En als je na afloop dan vraagt wat je nu eigenlijk gedaan hebt, en of het allemaal nodig was? Dan weet je vast het antwoord al… We zitten heel wat uren per week een beetje doelloos met onze telefoon in onze handen.

Veel gebruiken betekent goed beschermen

Los van de discussie hoe goed het is, om zoveel tijd ongemerkt met onze smartphones bezig te zijn, betekent het intensieve gebruik ook zeker dat we moeten zorgen voor een goede bescherming. Een apparaat van een paar honderd tot wel een paar duizend euro dat we urenlang in onze handen hebben, terwijl het behoorlijk glad en breekbaar is: dat klinkt doodeng.

Ook doodeng: met je smartphone in de weer zijn terwijl je autorijdt. En verboden bovendien! Een telefoonhouder auto zorgt ervoor dat je ook tijdens het rijden gesprekken kan voeren of je telefoon als navigatie kan gebruiken. Berichtjes lezen of typen, dat blijft tijdens het rijden altijd af te raden.

Om je telefoon op momenten waarop je niet in de auto bent vast te kunnen houden zonder bang te zijn dat deze uit je handen glijdt en kapot klettert, kun je een telefoonhoesje van Smartphonehoesjes.nl gebruiken. Kies er voor eentje die de zaken waar jij het meest tegen aanloopt op kan lossen. Extra stroef, voor meer grip, of juist met extra veel bescherming aan de hoeken, als je hem vaak laat vallen. Kies daarnaast voor het juiste hoesje voor jouw toestel, een Samsung Galaxy A52 (4G) hoesje past niet goed op andere modellen bijvoorbeeld, om zeker te zijn van een goede bescherming. Als je hem dan toch zoveel uur per dag gebruikt, zorg je er in ieder geval voor dat hij tegen een stootje kan.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.