2°C | Amsterdam

Hollands Kroon 4 gemeentelijke monumenten rijker, 1 in Wieringerwaard, 3 in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP – De gemeente Hollands Kroon heeft 4 nieuwe gemeentelijke monumenten erbij gekregen, 3 staan in Nieuwe Niedorp en 1 in Wieringerwaard. Het gaat om de objecten aan de Dorpstraat 146, 148, 197 en aan de Zuid Zijperweg 27 in Wieringerwaard.

Alle vier de objecten waren voorheen provinciale monumenten maar de provincie heeft haar monumentenbestand flink opgeschoond. Voor Hollands Kroon was het daarom niet moeilijk om deze 4 panden op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten. De eigenaren van de panden hebben een monumentenschildje ontvangen ter bevestiging.

In een brief aan de gemeenteraad van Hollands Kroon schrijft het college: “Van 28 kandidaat monumenten is op dit moment nog geen redengevende omschrijving opgesteld. MOOI Noord-Holland is een onafhankelijke adviesorganisatie op het gebied van stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. MOOI Noord-Holland gaat de redengevende omschrijvingen opstellen van de objecten waarbij de eigenaar toestemming gegeven, dit zijn nu 9 objecten. De verwachting is dat eind augustus de eerste 5 redengevende omschrijving opgeleverd worden door MOOI Noord-Holland. De andere redengevende omschrijvingen volgen hierna. Als er instemming wordt gegeven door een eigenaar wordt ook voor het opstellen van die redengevende omschrijving opdracht gegeven.

Met 4 eigenaren van kandidaat gemeentelijke monumenten hebben wij contact omdat zij nog twijfelen over de aanwijzing. Met 2 eigenaren van voormalig provinciale monumenten, de redengevende omschrijving is hier al compleet, hebben we contact omdat zij nog twijfelen over de aanwijzing tot gemeentelijk monument.

8 eigenaren geven geen toestemming om van hun pand een gemeentelijk monument te maken waardoor deze van de lijst van gemeentelijke monumenten zullen worden afgehaald, van 9 eigenaren heeft de gemeente Hollands Kroon nog geen reactie gekregen en van 1 eigenaar hebben ze wel een positieve reactie gekregen, dit object zal dus binnenkort ook worden toegevoegd aan het gemeentelijk monumentenlijst.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.