2°C | Amsterdam

Hollands Kroon biedt helpende hand bij strijd tussen buren

HOLLANDS KROON – Helaas komt het vaak en overal voor: ruziënde buren. Onverwacht raken buren verzeild in een flinke ruzie. Het loopt zo hoog op dat het verbeteren van de sfeer zonder hulp niet lukt. Het woonplezier wordt minder en soms ontstaan er zelfs lichamelijk en geestelijke klachten door stress. Om te voorkomen dat het zover komt, biedt Hollands Kroon de gratis service Buurtbemiddeling aan.

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddelaars helpen te voorkomen dat ruzies tussen buren uit de hand lopen. Ook helpen zij bij het verbeteren van de sfeer. Daarnaast bieden ze een helpende hand om dichter tot elkaar te komen. De buurtbemiddelaars hebben een speciale opleiding gevolgd om te bemiddelen bij ruzies. Zij helpen de ruziënde buren om weer met elkaar in gesprek te komen. Zo kunnen slepende ruzies vaak snel worden opgelost.

Hoe gaan buurtbemiddelaars te werk?

Eerst bezoeken zij beide partijen. Als beiden eruit willen komen en openstaan voor een bemiddelingsgesprek, gaan ze met elkaar om tafel. Dit gebeurt op een neutrale plek. De bemiddelaars helpen bij dit gesprek. Ze moedigen de buren aan en helpen hen om de boosheid op een goede manier uit te spreken. Ook helpen zij bij het maken van afspraken tussen de buren. Vaak worden ruzies zelfs eerder opgelost en is een gezamenlijk gesprek niet eens nodig.

Wat is geschikt voor buurtbemiddeling?

Problemen die in aanmerking komen voor buurtbemiddeling zijn ruzie over geluidsoverlast, erfafscheidingen, overhangende bomen/takken, pesterijen. Ook helpen de bemiddelaars bij overlast door dieren, vernielingen, rommel of vuilnis en geur- en parkeeroverlast.

Ernstige overlast

Voor ernstige overlast van buren neemt u contact op met de politie, Brijderstichting Alkmaar (verslavingszorg) of Meldpunt Vangnet & Advies – GGD Hollands Noorden. Denk hierbij aan mishandeling, alcohol- of drugsverslaving, buitensporige agressie, ruzie met organisaties, burenruzies waarbij strafbare feiten zijn gepleegd, crisissituaties of conflicten binnen de familie.

Buurtbemiddeling inschakelen

Meer informatie over buurtbemiddeling of een melding doen? Neem dan contact op met de coördinator buurtbemiddeling. U bereikt de coördinator via tel. 088-321 5000 of [email protected]. De coördinator voert met u een eerste gesprek en gaat na of uw melding geschikt is voor buurtbemiddeling.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.