Hollands Kroon breidt mogelijkheid om tijdelijke werknemers in huis op te nemen uit

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Het college van Hollands Kroon heeft besloten de logiesmogelijkheden voor tijdelijke werknemers uit te breiden. Op grond van het huidige

Kruimelbeleid, wat nu een jaar in werking is, was het mogelijk maximaal 5 personen logies te bieden in woningen. Daar wordt nu een optie aan toegevoegd: het bieden van logies aan maximaal 8 personen in een woning.
De voorwaarden zijn bijna gelijk aan de regeling voor 5 personen met toevoeging dat er minimaal 50 meter afstand moet zitten tussen de logiesaccommodatie en naastgelegen woonbestemmingen of andere zogenaamde ‘gevoelige’ bestemmingen. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden, moet een omgevingsvergunning te worden aangevraagd.
Wethouder Theo Meskers: “Het beleid waar we nu mee werken is opgesteld in afstemming met het bedrijfsleven, dat zich bovendien constructief opstelt. De argumenten van ondernemers om in grote, vrijstaande woningen meer arbeidsmigranten te huisvesten zijn gebaseerd op voortschrijdend inzicht en reëel. Daarom heb ik het college voorgesteld dit evaluatiemoment te benutten voor een beleidswijziging.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category