Hollands Kroon deelt niet mee in subsidiepot Noord-Holland

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – De provincie Noord-Holland investeert ook dit jaar in het aantrekkelijk houden van bestaande bedrijventerreinen. In totaal draagt de provincie ruim € 2,7 miljoen bij aan 36 projecten van Texel tot Weesp.
Veel gemeenten in Noord-Holland delen mee in deze 2.7 miljoen euro al gaat de grote hap naar Amsterdam en Zaanstad, maar ook buurgemeenten als Schagen en langedijk krijgen een leuke bijdrage om te investeren in bedrijven terreinen, maar Hollands Kroon krijgt niets uit deze geldpot. Waarom de gemeente Hollands Kroon niet meedeelt in deze pot is niet duidelijk maar gezien de ontwikkelingen op bijvoorbeeld De Oude Zeug in de Wieringermeer zou je denken dat er een deel van deze subsidie ook voor Hollands Kroon zou worden vrijgemaakt.
Lees ook: Hollands Kroon start onderzoek naar toekomst Oude Zeug
De bijdragen komen uit het succesvolle subsidieprogramma Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB). In totaal worden 36 projecten door dit programma ondersteund. De provincie helpt hiermee gemeenten om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken. Ook is er subsidie verstrekt om onderzoek te doen naar mogelijkheden om bedrijventerreinen een andere bestemming te geven zodat het overaanbod wordt teruggedrongen. Een aantal gemeenten (Castricum, Langedijk, Schagen, Gooise Meren en Hoorn) stellen de provinciale subsidie beschikbaar aan ondernemers op bedrijventerreinen zodat zij kunnen investeren in hun panden door bijvoorbeeld het renoveren van de gevel of het nemen van duurzame maatregelen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category