2°C | Amsterdam

Hollands Kroon deelt niet mee in subsidiepot Noord-Holland

HOLLANDS KROON – De provincie Noord-Holland investeert ook dit jaar in het aantrekkelijk houden van bestaande bedrijventerreinen. In totaal draagt de provincie ruim € 2,7 miljoen bij aan 36 projecten van Texel tot Weesp.
Veel gemeenten in Noord-Holland delen mee in deze 2.7 miljoen euro al gaat de grote hap naar Amsterdam en Zaanstad, maar ook buurgemeenten als Schagen en langedijk krijgen een leuke bijdrage om te investeren in bedrijven terreinen, maar Hollands Kroon krijgt niets uit deze geldpot. Waarom de gemeente Hollands Kroon niet meedeelt in deze pot is niet duidelijk maar gezien de ontwikkelingen op bijvoorbeeld De Oude Zeug in de Wieringermeer zou je denken dat er een deel van deze subsidie ook voor Hollands Kroon zou worden vrijgemaakt.
Lees ook: Hollands Kroon start onderzoek naar toekomst Oude Zeug
De bijdragen komen uit het succesvolle subsidieprogramma Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB). In totaal worden 36 projecten door dit programma ondersteund. De provincie helpt hiermee gemeenten om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken. Ook is er subsidie verstrekt om onderzoek te doen naar mogelijkheden om bedrijventerreinen een andere bestemming te geven zodat het overaanbod wordt teruggedrongen. Een aantal gemeenten (Castricum, Langedijk, Schagen, Gooise Meren en Hoorn) stellen de provinciale subsidie beschikbaar aan ondernemers op bedrijventerreinen zodat zij kunnen investeren in hun panden door bijvoorbeeld het renoveren van de gevel of het nemen van duurzame maatregelen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.