Hollands Kroon gaat liever voor kleinere AZC’s

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Anna Paulowna – Een meerderheid van de gemeenteraad in Hollands Kroon gaat liever voor kleinschalige opvang van asielzoekers. Een eerste voorstel om ruimte te bieden aan een AZC voor 600 tot 800 mensen lijkt het niet te halen.
Gisteravond praatten de raadsleden met elkaar over hoe de gemeente mee wil werken aan de opvang van de stroom vluchtelingen naar Nederland. Op de avond waren 146 inwoners afgekomen. Zij moesten zich van te voren aanmelden. Er was ruimte voor 200 geïnteresseerden,meldt onze nieuwspartner RTVNH.
Naast positieve reacties liet een aantal inwoners de gemeenteraad weten zich zorgen te maken over de veiligheid. Bij de meeste insprekers was vooral het aantal van 600 tot 800 mensen in één AZC reden voor zorgen.
Ook een meerderheid van de gemeenteraad ziet één groot AZC niet zitten. De gemeente bestaat uit 22, voornamelijk kleine, kernen. Maar volgens een aantal partijen zoals CDA, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks, denkt dat zo’n grote AZC wel voordelen kan hebben, omdat er meer voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. Hierdoor kan het AZC meer op zichzelf staan en activiteiten in eigen huis worden georganiseerd.
Burgemeester Nawijn gaat nu onderzoeken wat de mogelijkheden zijn rond kleinere AZC’s. Tijdens de gemeenteraadsvergadering in februari moet er meer duidelijk worden. Er wordt dan ook verder gesproken over de extra bouw van woningen die voor een betere doorstroming moet zorgen voor statushouders. Daarbij is van belang dat de wachttijd voor huidige woningzoekenden niet langer moet worden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category