2°C | Amsterdam

Hollands Kroon gaat onkruid met stoom te lijf.

HOLLANDS KROON – Gemeenten mogen sinds 31 maart 2016 geen chemische en biologische middelen meer gebruiken om het onkruid op verharding te bestrijden. Dit betekent ook voor Hollands Kroon dat wij op een andere manier het onkruid in de goten en op trottoirs moeten bestrijden.
Dit jaar doen we dat vooral door middel van borstelen (goten) en hete lucht en stoom (trottoirs). Samen met de aannemer controleren we regelmatig of deze werkwijze voldoende effectief is. Het uiteindelijke doel is om het gewenste onderhoudsniveau te behalen. Dit onderhoudsniveau is vastgelegd in het kwaliteitsplan openbare ruimte.

Achterpaden

De nieuwe wijze van onkruidbestrijding is minder geschikt voor smalle achterpaden en steegjes vanwege het grotere materieel dat wordt gebruikt. Wij willen u daarom vragen om achterpaden en steegjes vooral zelf bij te houden als het gaat om bestrijden van onkruid. Diverse steegjes en achterpaden zijn overigens al in eigendom en beheer bij derden zoals woningbouwverenigingen en particulieren.

Vragen?

Heeft u vragen over het bestrijden van onkruid op verharding, neem dan gerust contact op met ons via het contactformulier of tel. 088-321 5000, Facebook of Twitter @HollandsKroon.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.