Hollands Kroon gaat onkruid met stoom te lijf.

HOLLANDS KROON – Gemeenten mogen sinds 31 maart 2016 geen chemische en biologische middelen meer gebruiken om het onkruid op verharding te bestrijden. Dit betekent ook voor Hollands Kroon dat wij op een andere manier het onkruid in de goten en op trottoirs moeten bestrijden.
Dit jaar doen we dat vooral door middel van borstelen (goten) en hete lucht en stoom (trottoirs). Samen met de aannemer controleren we regelmatig of deze werkwijze voldoende effectief is. Het uiteindelijke doel is om het gewenste onderhoudsniveau te behalen. Dit onderhoudsniveau is vastgelegd in het kwaliteitsplan openbare ruimte.

Achterpaden

De nieuwe wijze van onkruidbestrijding is minder geschikt voor smalle achterpaden en steegjes vanwege het grotere materieel dat wordt gebruikt. Wij willen u daarom vragen om achterpaden en steegjes vooral zelf bij te houden als het gaat om bestrijden van onkruid. Diverse steegjes en achterpaden zijn overigens al in eigendom en beheer bij derden zoals woningbouwverenigingen en particulieren.

Vragen?

Heeft u vragen over het bestrijden van onkruid op verharding, neem dan gerust contact op met ons via het contactformulier of tel. 088-321 5000, Facebook of Twitter @HollandsKroon.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs