2°C | Amsterdam

Hollands Kroon haalt bakzijl in zeperd om campinggrond Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Met het teruggeven van een lap grond aan de koper van camping Land op Zee in Wieringerwerf hoopt Hollands Kroon het boek over deze zaak voor eens en altijd dicht te kunnen klappen en diep weg te bergen in de archieven van de gemeente Hollands Kroon.
Het hele handelen van Hollands Kroon verdiend absoluut geen schoonheidsprijs blijkt wel uit het feit dat de gemeente door de rechtbank werd opgedragen om op zeer korte termijn het lap grond aan de nieuwe eigenaar te overhandigen op straffe van een forse dwangsom die kon oplopen tot wel 50.000 euro.
Woordvoerster Noortje Slot laat weten dat de zaak nu gesloten is, “de grond is overgedragen en de gemeente gaat ook niet in hoger beroep tegen de uitspraak.”  Dat het zo uit de hand kon lopen is voor veel inwoners van Hollands Kroon een onbegrijpelijk iets. Een stukje grond dat al jaren in gebruik was door de buurman van Jervin Tonneman, de nieuwe eigenaar van de camping, en door Hollands Kroon was verkocht aan Tonneman. De buurman, Harry Vonk, beriep zich op het ‘eigendomsrecht’ waarna Tonneman de stap naar de rechter ondernam en deze gaf hem gelijk. Hollands Kroon moest op een zo kort mogelijk termijn de grond overdragen aan Tonneman.
De buurman zelf laat via zijn advocaat weten dat hij meer inzicht wil krijgen in de deal van de gemeente Hollands Kroon en Tonneman, Tonneman zelf laat weten dat hij nog lang niet zover is om te tekenen, “eerst moet het kadaster het perceel in kaart brengen, en moeten de opstallen eraf zijn gehaald, pas dan zet ik mijn krabbel.”

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.