2°C | Amsterdam

Hollands Kroon is ‘georganiseerde bestuurlijke gekte’ volgens Schager raadslid Friso Teerink

HOLLANDS KROON – Dit omdat Hollands Kroon het samenwerkingsverband COWWI(Centrale Ondersteuning Wijkteams,Werk en Inkomen) heeft opgezegd wat beide gemeenten het lieve sommetje van 4.5 miljoen euro gaat kosten.
Binnen de gemeenteraad van Schagen is meer zeer verbolgen over de stap van Hollands Kroon, DNA-Raadslid Friso Teerink noemt Hollands Kroon zelfs een ‘georganiseerde bestuurlijke gekte’, en zegt Marga Mulder van de Seniorenpartij wat een contract nog waard is als er zo gemakkelijk mee wordt omgesprongen.
De gemeente Schagen meldde afgelopen oktober al het stoppen van COWWI: ,,Na twee jaar samenwerken blijkt dat de visies van beide gemeenten op de bedrijfsvoering en de navenante kosten te veel verschillen om in het COWWI te blijven samenwerken. Beide gemeenten hebben daarom in goed overleg besloten om de samenwerking te stoppen en aan de gemeenteraden voor te stellen om de overeenkomst COWWI te beëindigen. Hierbij staat voorop dat de mensen die voor hun uitkering of aanvraag voor zorg te maken hebben met het COWWI geen problemen ondervinden van deze ontwikkelingen.”
Lees ook: Hollands Kroon stapt uit samenwerkingsverband cowwi met Schagen
Hollands Kroon stapt per 1 januari 2017 over op private partijen om haar cliënten te helpen en zegt daarbij dat dit een veel goedkopere oplossing is dan het samenwerkingsverband. Iets dat de gemeenteraad van Schagen erkent maar zoals Burgemeester van Kampen verwoordde: ,,Wij willen juist zorgvuldig met onze cliënten omgaan en ja dat kost nu eenmaal meer geld, wij bevinden ons op een geheel nieuw terrein en gaan daarom ook de tijd nemen om dit zo goed mogelijk te regelen.”

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.