2°C | Amsterdam

Hollands Kroon is vuile gemeente

HOLLANDS KROON – Dit blijkt uit een onderzoek gedaan door Greenpeace naar het gebruik van groencertificaten en groene energie. Hieruit blijkt dat Hollands Kroon groencertificaten inkoopt maar dat de energie die zij afnemen gewoon wordt opgewekt in steenkoolcentrales en dus zwaar milieubelastend zijn.
167 Nederlandse gemeenten nemen kolenstroom af voor hun eigen elektriciteitsgebruik, bijvoorbeeld voor straatverlichting, stoplichten en gemeentepanden. Dat blijkt uit een nieuwe studie van SOMO, uitgevoerd in opdracht van Greenpeace Nederland. Daartegenover staan 141 gemeenten die de klimaatcrisis wél serieus nemen; zij nemen stroom af van een groene energieleverancier.
Lees ook: Hollands Kroon krijgt enorm groot windmolenpark in de Wieringermeer
Greenpeace roept de gemeente Hollands Kroon dan ook op om zo snel mogelijk over te stappen op echte groene energie, opgewekt door zonnepanelen,windmolens of een andere energiebron.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.