2°C | Amsterdam

Hollands Kroon komt met assertiviteitstraining buurtbewoners

HOLLANDS KROON – Hoe leer je vaker ‘nee’ zeggen? En hoe ga je om met pesters? Tijdens de groepstrainingen assertiviteit die afgelopen maart van start gingen bij het wijkteam, leren buurtbewoners van Hollands Kroon van elkaar hoe ze beter voor zichzelf kunnen opkomen.

Uitbreiding aanbod

Een effectieve aanpak, blijkt uit de reacties van deelnemers. Het wijkteam start daarom dit najaar een nieuwe reeks trainingen assertiviteit voor volwassenen en kinderen. Bovendien wordt het aanbod vergroot met trainingen om faalangst te verminderen, en om sociale vaardigheden en weerbaarheid te vergroten.
Afgelopen maart gingen de eerste twee groepstrainingen op het gebied van assertiviteit van start: één gericht op volwassenen en één op kinderen. De trainingen bestaan uit verschillende bijeenkomsten waarin acht deelnemers samen ervaringen delen en elkaar praktische handvatten bieden. De deelnemers krijgen daarbij begeleiding van twee ervaren medewerkers van het wijkteam. “Het enthousiasme van de deelnemers is groot”,zegt Anouk Visser, een van de trainers. Dat komt vooral door de positieve insteek waarbij buurtbewoners op basis van gelijkwaardigheid van elkaar leren. Cursisten nemen hun eigen problemen mee, maar ook oplossingen voor anderen.”

Groepsdynamiek

De training assertiviteit voor volwassenen richt zich vooral op leren ‘nee’ zeggen en daardoor niet steeds over de eigen grenzen heen gaan. In de training voor kinderen staan onderwerpen centraal waar kinderen dagelijks mee te maken hebben. Trainer Nathali Overdam: “Hoe je contact legt met een ander kind, bijvoorbeeld. Of hoe je omgaat met pesten. De kinderen herkennen elkaars problemen en geven elkaar tips. Bovendien kunnen ze samen oefenen om beter voor zichzelf op te komen.”

Interesse?

Heeft u interesse in één van deze trainingen voor uzelf of uw kind(eren)? Dan kunt u zich aanmelden via het contactformulier. Of u neemt telefonisch contact met ons op via 088-3215000. Zoekt u op wijkteam Hollands Kroon op deze website dan vindt u binnenkort meer informatie.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.