2°C | Amsterdam

Hollands Kroon komt met speciale brochure voor huisvesting seizoensarbeiders

HOLLANDS KROON – De herfst heeft zijn intrede gedaan en de natuur doet langzaam een jasje uit. Maar dat betekent niet dat er voor agrariërs een rustige tijd

aanbreekt. Er moet nog genoeg gebeuren op het land. Denk bijvoorbeeld aan het rooien van lelies. Voor agrariërs kan dat betekenen dat er seizoensarbeiders moeten worden ingezet. Graag wijst de gemeente u op de mogelijkheden rond de huisvesting van deze tijdelijke werknemers.

Brochure

Zo is er inmiddels een speciale brochure voor werkgevers ontwikkeld, zodat zij precies weten waar hun accommodatie aan moet voldoen. Ook wordt in de brochure ingegaan op de verschillende mogelijkheden voor logies. Het Logies Advies Team van de gemeenten denkt daarin graag mee.
Lees ook: PVV niet blij met komst Polenhotel Slootdorp
Wethouder Theo Meskers: “We zijn blij met de manier waarop de agrarische sector de huisvesting van buitenlandse seizoenkrachten oppakt. Uit de aanvragen die we krijgen wordt duidelijk dat veel werkgevers er serieus mee omgaan. Dat is nodig ook. Arbeidsmigranten zullen niet meer uit onze regionale economie verdwijnen. Daarom willen we voor hun huisvesting geen houtje-touwtje oplossingen, maar een verblijf dat qua veiligheid en kwaliteit de toets der kritiek kan doorstaan; een permanente voorziening voor tijdelijk gebruik. Dat is uiteindelijk in ieders belang. Maar daar is nog niet elke werkgever van doordrongen. Daarom blijven we er scherp op.

Handhavend optreden

Soms stuit de gemeente ondanks alles toch nog op niet-vergunde situaties. Bij onveilige situaties grijpt de gemeente dan ook direct in. Dat komt gelukkig niet vaak voor. In de meeste gevallen wijzen ze op de (on)mogelijkheden en vragen zij de betrokken ondernemer de benodigde omgevingsvergunning aan te vragen. Waar controles, het verstrekken van informatie en het verzoek de benodigde vergunningen aan te vragen niet leiden tot de gewenste situatie, wordt handhavend opgetreden.
Lees ook: Groep joden in de bres voor behoudt Joods Werkdorp Slootdorp
De meest voor de hand liggende maatregel is het opleggen van een dwangsom. Heeft u na het inzien van de brochure nog vragen of ideeën over de mogelijkheden rond het huisvesten van tijdelijke werknemers? Dan kunt u contact opnemen met het Logies Advies Team door een mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 088-3215000 en te vragen naar het Logies Advies Team.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.