2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

Hollands Kroon krijgt azc van maximaal 300 bewoners

HOLLANDS KROON – Het college van Hollands Kroon en het COA zijn eruit, Hollands Kroon krijgt een azc van maximaal 300 bewoners ipv. de eerder voorgestelde 600 tot 800 bewoners. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen 28 januari 2016 werd besloten om het het COA in gesprek te gaan om te kijken of dit in de mogelijkheden lag.
De 300 bewoners van het azc mogen maximaal 2 jaar verblijven in dit centrum, daarna moeten ze doorstromen naar, mits ze een verblijfsvergunning krijgen, naar huisvesting voor vergunninghouders.  De gemeente Hollands Kroon is verantwoordelijk voor de huisvesting van vergunninghouders, het Rijk en het COA is verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen.
Hollands Kroon ligt op schema wat de huisvesting van vergunninghouders betreft, in het eerste half jaar van 2016 hebben 56 vergunninghouders een woning toegewezen gekregen of krijgen deze toegewezen, in het tweede half jaar van 2016 krijgen nog eens 65 vergunninghouders een woning toegewezen waardoor het totaal op 121 vergunninghouders komt.
De gemeente Hollands Kroon wil verder groepen minderjarige jongeren in groepen van maximaal vier stuks huisvesten, deze jongeren zullen dan worden begeleid door Stichting Parlan in opdracht van voogdij-instelling NIDOS. Het gaat hierbij om minderjarige vreemdelingen met een verblijfstatus , de zogenaamde amv-ers. Deze jongeren tellen gewoon mee in de taakstelling huisvesting vergunninghouders.
Bij de gemeente Hollands Kroon zijn als divers particuliere initiatieven binnen gekomen die willen bijdragen aan het vluchtelingenvraagstuk, de gemeente is met diverse van deze initiatiefnemers in gesprek over de haalbaarheid van de planne.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.