Hollands Kroon krijgt grootste windmolenpark van Europa

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERMEER – Het hoogste rechtsorgaan van het land, de Raad van State, heeft vandaag bijna alle bezwaren tegen het aanleggen van het omstreden windmolenpark in Wieringermeer van tafel geveegd. Daarmee is de weg voor het park definitief vrij om aangelegd te worden.
De nieuwe windturbines worden een stuk dichterbij de bebouwde kom geplaatst dan de huidige windmolens. Veel omwonenden vrezen dan ook geluidsoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat de waarde van hun woningen daalt,meldt NH.
Maar de Raad van State gaat daar dus niet in mee. Alleen een bezwaar over het verplaatsen van het zweefvliegveld vond de Raad van State hout snijden. Daaruit volgt dat het zweefvliegveld zoals gepland naar een nieuwe plek verplaatst wordt, maar dat zweefvliegtuigen daar dan niet met behulp van andere motorvliegtuigen op gang getrokken worden.
Momenteel staan er al 93 windmolens in het park. Die worden vervangen door 99 nieuwe, grotere windmolens die over een gebied van 17 kilometer bij 13 kilometer worden verspreid. Het is nog niet duidelijk wanneer wordt begonnen met de werkzaamheden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category