2°C | Amsterdam

Hollands Kroon krijgt grootste windmolenpark van Europa

WIERINGERMEER – Het hoogste rechtsorgaan van het land, de Raad van State, heeft vandaag bijna alle bezwaren tegen het aanleggen van het omstreden windmolenpark in Wieringermeer van tafel geveegd. Daarmee is de weg voor het park definitief vrij om aangelegd te worden.
De nieuwe windturbines worden een stuk dichterbij de bebouwde kom geplaatst dan de huidige windmolens. Veel omwonenden vrezen dan ook geluidsoverlast, slagschaduw en horizonvervuiling. Bovendien zijn ze ervan overtuigd dat de waarde van hun woningen daalt,meldt NH.
Maar de Raad van State gaat daar dus niet in mee. Alleen een bezwaar over het verplaatsen van het zweefvliegveld vond de Raad van State hout snijden. Daaruit volgt dat het zweefvliegveld zoals gepland naar een nieuwe plek verplaatst wordt, maar dat zweefvliegtuigen daar dan niet met behulp van andere motorvliegtuigen op gang getrokken worden.
Momenteel staan er al 93 windmolens in het park. Die worden vervangen door 99 nieuwe, grotere windmolens die over een gebied van 17 kilometer bij 13 kilometer worden verspreid. Het is nog niet duidelijk wanneer wordt begonnen met de werkzaamheden.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.