2°C | Amsterdam

Hollands Kroon opent tijdelijk informatiecentrum ‘De Afsluitdijk’

Hollands Kroon – Op de Afsluitdijk is een tijdelijk informatiecentrum geopend. De komende jaren wordt de dijk vernieuwd. Om bezoekers te informeren over de plannen hebben Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk een informatiecentrum ingericht op Kornwerderzand.
Woensdagmiddag 13 april onthulde een bestuurlijke afvaardiging van de betrokken partners de naam van dit tijdelijke informatiecentrum. ‘De Afsluitdijk, nieuwe verhalen’, vertelt over de ambities en projecten die zijn vastgesteld voor de dijk.

Basis voor het Beleefcentrum

Openingshandeling Informatiecentrum Afsluitdijk
Openingshandeling Informatiecentrum Afsluitdijk

Het tijdelijke informatiecentrum is ingericht in het voormalige informatiecentrum van Rijkswaterstaat waar een expositie te zien was ter ere van het 75-jarig bestaan van de dijk. Tot 2018 is dit de plek waar bezoekers informatie rondom de vernieuwing van de Afsluitdijk kunnen vinden. Het vormt daarmee de voorloper van een nog te bouwen Beleefcentrum, dat op Kornwerderzand moet komen. Dit toekomstige Beleefcentrum wordt een combinatie van een attractie en een informatiecentrum. Hier kan men onder andere in een 4D-beleving, compleet met beweging en waterdruppels, ervaren hoe de Vismigratierivier eruit komt te zien.

Openingstijden

Het tijdelijke informatiecentrum is voorlopig geopend van mei t/m oktober op woensdag en zaterdag, in juli en augustus ook op zondag. Groepen zijn op aanvraag ook welkom buiten de reguliere openingstijden. Tijdens het Museumweekend op 23 en 24 april a.s. is het informatiecentrum geopend in samenwerking met het Kazemattenmuseum. Niet in de gelegenheid om naar de Afsluitdijk te komen? Breng ons een digitaal bezoek viawww.deafsluitdijk.nl.

Website vertaald in Chinees

De Afsluitdijk is een internationale publiekstrekker. Jaarlijks brengen ruim 300.000 toeristen een bezoek aan de Afsluitdijk. Wegens de grote internationale interesse was de website over de ontwikkelingen op en rond de Afsluitdijk al beschikbaar in het Engels. Sinds deze week zijn delen van de website ook beschikbaar in het Chinees: ch.theafsluitdijk.comAndere talen, zoals Frans en Duits volgen binnenkort.

De vernieuwde Afsluitdijk

Rijk en Regio werken samen aan de versterking en vernieuwing van het internationale icoon ‘De Afsluitdijk’. Het Rijk is verantwoordelijk voor de versterking van de veiligheid en de vergroting van de afvoercapaciteit. De Regio is verantwoordelijk voor de ambities op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit. Samen zorgen Rijk en Regio voor een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk.Meer info via www.deafsluitdijk.nl.
De Nieuwe Afsluitdijk (DNA) is een samenwerking van de provincies Noord-Holland, Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.