Hollands Kroon verdiende grof aan opvang vluchtelingen

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft de opvang van vluchtelingen geen windeieren gelegd. Het COA betaald de gemeentes 100 euro per opgevangen vluchteling en uit berekeningen van Reporter Radio blijkt dat van elke 100 euro die Hollands Kroon voor een vluchteling heeft ontvangen er maar 45 zijn van uitgegeven aan opvang van deze vluchtelingen.
De zogeheten 72-uursopvang was vorig jaar nodig vanwege de enorme toestroom van voornamelijk Syrische vluchtelingen. Veel reguliere asielzoekerscentra zaten overvol, waardoor vluchtelingen tijdelijk in leegstaande scholen, kantoorgebouwen en sporthallen werden opgevangen.
Uit interne informatie van het COA blijkt dat het orgaan de claims van een kleine groep gemeenten niet toewijst vanwege de precedentwerking die hier van uitgaat. Andere gemeenten zouden in dat geval ook geld terugclaimen, vreest het COA meldt NU.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs