2°C | Amsterdam

aankomst vluchtelingen

Hollands Kroon verdiende grof aan opvang vluchtelingen

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft de opvang van vluchtelingen geen windeieren gelegd. Het COA betaald de gemeentes 100 euro per opgevangen vluchteling en uit berekeningen van Reporter Radio blijkt dat van elke 100 euro die Hollands Kroon voor een vluchteling heeft ontvangen er maar 45 zijn van uitgegeven aan opvang van deze vluchtelingen.
De zogeheten 72-uursopvang was vorig jaar nodig vanwege de enorme toestroom van voornamelijk Syrische vluchtelingen. Veel reguliere asielzoekerscentra zaten overvol, waardoor vluchtelingen tijdelijk in leegstaande scholen, kantoorgebouwen en sporthallen werden opgevangen.
Uit interne informatie van het COA blijkt dat het orgaan de claims van een kleine groep gemeenten niet toewijst vanwege de precedentwerking die hier van uitgaat. Andere gemeenten zouden in dat geval ook geld terugclaimen, vreest het COA meldt NU.nl

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.