2°C | Amsterdam

Hollands Kroon voorziet geen problemen PGB na 1 mei

Hollands Kroon – Wederom zijn er grote problemen aan het ontstaan bij het uitbetalen van de PGB’s, dit omdat gemeenten niet op tijd alle gegevens hebben doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank. 21.000 PGB-houders lopen hierdoor kans dat zij per 1 mei aanstaande hun PGB verliezen en zelf moeten opdraaien voor de kosten van de zorgverleners.
Hollands Kroon voorziet geen problemen
Noortje Slot, woordvoerster van de gemeente Hollands Kroon zegt tegen de redactie dat: ” Wij hebben alle gegevens correct en op tijd aangeleverd en gaan er vanuit dat SVB dat juist en op tijd verwerkt..” 
De SVB heeft de pgb-houders per brief gewaarschuwd dat hun pgb daardoor per 1 mei verloopt. Dit heeft staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) ook in een brief aan de Tweede Kamer medegedeeld. Hoeveel patiënten straks echt te maken krijgen met stopzetten van hun pgb, weet het ministerie niet. Het kan ook zo zijn dat de gemeente geen nieuw pgb aanvraagt, omdat er andere zorg wordt georganiseerd,meldt Skipr. 
Belangenvereniging Per Saldo is op de hoogte van de brief die pgb-houders hebben ontvangen. De vereniging instrueert mensen die na 1 mei nog wel recht hebben op een pgb  om contact op te nemen met de gemeente en te vragen om verlenging van de bestaande indicatiestelling. Na de overheveling van de verantwoordelijkheid voor de pgb’s naar de gemeenten op 1 januari 2015 ontstonden grote betalingsproblemen: duizenden hulpverleners werden niet of te laat betaald. Sommige patiënten kregen geen zorg meer.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.