2°C | Amsterdam

Hollands Kroon wil af van erfpacht.

HOLLANDS KROON – Hollands Kroon heeft met meer dan 40 partijen, zoals bedrijven, verenigingen en particulieren een erfpachtovereenkomst of een opstalrecht.
Het college vindt dat in veel gevallen kan worden overgegaan tot verkoop van de verpachte grond of een eenvoudigere overeenkomst. Het college legt dit voorstel daarom voor aan de gemeenteraad.

Verkoop gronden

Een erfpachtovereenkomst geeft gemeenten de mogelijkheid om de controle op het gebruik van de grond of het gebouw uit te oefenen. Uit onderzoek is gebleken dat er voldoende mogelijkheden zijn om deze controle op andere manieren uit te oefenen, namelijk via bestemmingsplannen, verordeningen en andere gemeentelijke regels. Daarnaast is erfpacht vaak een ingewikkelde juridische constructie. Het college wil dit graag vereenvoudigen door de gronden te verkopen aan de erfpachter of het vervangen van erfpachtovereenkomst door een opstalrecht.

Wat is erfpacht?

Erfpacht is een zakelijk recht. Het wordt gebruikt om voor een aantal jaren een overeenkomst te sluiten voor het gebruik van grond en de mogelijkheid om op die grond te bouwen. Na het verlopen van de overeenkomst moet de grond weer teruggegeven worden in de oorspronkelijke (onbebouwde) staat. 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.