2°C | Amsterdam

Hollands kroon wil realisatie sloepennetwerk

HOLLANDS KROON – Steeds meer watersporters maken gebruik van een sloep in Noord-Holland Noord. Het college stelt de raad voor geld vrij te maken voor het ontwikkelen van een sloepennetwerk in deze regio. Zo’n netwerk maakt watersporters wegwijs op het vele water dat Noord-Holland Noord rijk is.

Samenwerking ondernemers

Voor het netwerk zijn de mogelijke vaarroutes in kaart gebracht. Daarvoor ligt nu een concept op tafel dat in 2017 gerealiseerd kan worden. De jachthavens kunnen hierop inspelen door ruimte te creëren voor sloepen en met andere jachthavens afspraken te maken over arrangementen of prijzen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor arrangementen op de wal of rustpunten langs de routes.  

Gemeentelijke bijdrage

Voor de realisering, bewegwijzering en promotie van het sloepennetwerk wordt subsidie gevraagd vanuit de provinciale regeling Water als Economische Drager. De gemeente zorgt in dat geval voor de co financiering. Andere gemeenten die aan het project deelnemen zijn Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Langedijk en Schagen en Recreatieschap Westfriesland.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.