2°C | Amsterdam

Hollands Kroon wordt groener en groener.. door onkruid

HOLLANDS KROON – De laatste weken krijgt de gemeente Hollands Kroon regelmatig klachten over het onkruid in de goten en op de verharding. De gemeente constateert helaas dat het afgesproken onderhoudsniveau niet altijd en overal wordt gehaald.
Op gebied van onkruid op verharding heeft dat diverse oorzaken. In de eerste plaats zijn sinds dit jaar zowel chemische en biologische bestrijdingsmiddelen niet meer toegestaan. Dit heeft er voor gezorgd dat de aannemer met alternatieve methodes het onkruid moet bestrijden. Dat gaat meestal goed, maar soms ook niet. Zo zit er op de aanschaf van alternatief materieel (stoom, infrarood) op dit moment een lange levertijd. Hierdoor kunnen we minder snel en effectief het onkruid op verharding bestrijden.
Daarnaast is gebleken dat het borstelen van het onkruid op trottoirs en in goten in droge perioden zorgt voor veel stof, wat overlast geeft voor omwonenden. Ook vormen geparkeerde auto’s lastige obstakels. Waar Hollands Kroon in het verleden hier de rugspuit kond gebruiken, is dat met een borstelmachine niet meer mogelijk.
Nieuw plan voor beheersen van onkruid
Op dit moment is Hollands Kroon bezig met het opstellen van een nieuw plan voor het beheersen van onkruid op verharding, vegen van goten en reinigen van putten. Dit plan moet vanaf 2017 zorgen voor een effectievere beheersing van onkruid op verharding en in goten en het goed afvoeren van regenwater.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.