2°C | Amsterdam

Hollands Kroon zet in op zonne-energie

HOLLANDS KROON – Tijdens de conferentie ‘Zonnecentrales: gaat u ook voor meer zonnestroom?’ Op 10 maart in Bergen NH zijn diverse handige tools beschikbaar gesteld voor ondernemers en particulieren die zelf een initiatief willen beginnen. Een aantal initiatiefnemers uit de regio deelden hun ‘lessons learned’ in het ondersteunen van projecten voor grootschalige zonnestroom. Onderstaande informatie kan u wellicht verder helpen.

Presentaties en tools

De presentaties van de volgende sprekers zijn als pdf te downloaden en ook te vinden op de website van Servicepunt Duurzame Energie.

Tijdens de bijeenkomst heeft de stichting ‘Hier Opgewekt’ een handreiking ‘Starten: 7 facetten voor succes en een rekentool flowchart/beslisboom met toelichting beschikbaar gesteld voor nieuwe initiatiefnemers. Initiatiefnemers die vragen hebben, kunnen direct bij Marieke Wegener van de stichting Hier Opgewerkt terecht. Zij is per mail bereikbaar via [email protected] en telefonisch via 06 – 146 513 16. 

Dak ter beschikking stellen

Wie een geschikt dak heeft, maar niet zelf wil/kan investeren in een zonnesysteem, kan overwegen het dak ter beschikking te stellen aan een initiatief van derden. Er zijn steeds meer initiatieven (o.a. zonne-coöperaties) die daarin geïnteresseerd zijn en mogelijk ook een kleine huurvergoeding willen betalen voor het gebruik ervan. Een voorbeeld van een overeenkomst voor het regelen van het opstalrecht is te downloaden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met www.hieropgewekt.nl
Andere partijen die initiatiefnemers ook op weg kunnen helpen zijn onder andere:

Deze informatie is beschikbaar gesteld dankzij een samenwerking tussen de gemeente Bergen, SDE, stichting Hier Opgewekt en de RUD.
Heeft u vragen over de informatie, dan kunt u contact opnemen met: B. (Barbara) Harskamp, adviseur
Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN)
Tel.088 – 1946 8663 (per mail beter bereikbaar dan per telefoon)
Mail:  [email protected]
Website:  www.rudnhn.nl

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.