2°C | Amsterdam

Hollands Kroon zucht onder diefstal aanhangwagens

HOLLANDS KROON – Het is de politie in Hollands Kroon opgevallen dat er de laatste tijd een forse toename van het aantal gestolen aanhangwagens te constateren valt. Aanhangwagens van onder de 750kg hebben geen registratieplicht waardoor het zeer moeilijk is om een gestolen aanhangwagen op te sporen.
De politie Hollands Kroon zegt op Facebook dat het daarom van belang is dat u als eigenaar probeert te voorkomen dat uw aanhangwagen wordt gestolen. Mocht u eigenaar zijn van een aanhangwagen, dan vraagt de politie u maatregelen te nemen om uw aanhangwagen nog beter te beschermen tegen diefstal.

Tips om diefstal te voorkomen

  • Stal uw aanhangwagen altijd zoveel als mogelijk uit het zicht van de weg.
  • Enkel een disselslot is niet voldoende. Vaak wordt de kabel van de handrem doorgeknipt waardoor de aanhangwagen met behulp van een touw alsnog eenvoudig te verplaatsen is. Veranker uw aanhangwagen dus met een goed kettingslot aan wand of bodem (dit mag uiteraard enkel indien uw aanhangwagen op privé terrein staat en niet op de openbare weg).
  • Maak uw aanhangwagen uniek door het inslaan van een uniek nummer of code met slagletters. Dit doet u op enkele strategische plaatsen zoals de boom en as.
  • Maak extra gebruik van een wielklem of disselslot om uw aanhangwagen beter te beveiligen.
  • Neem foto’s van uw aanhangwagen, wordt die toch gestolen dan weet de politie waar ze naar uit moet kijken want er rijden honderden aanhangwagens rond in uw omgeving.
  • Plak stickers met betrekking tot uw woonplaats en/of zaak op. Hoe opzichtiger de aanhangwagen eruit ziet, hoe minder interessant het is om deze te stelen (moeilijk verhandelbaar).
  • Meer informatie en preventietips kunt u vinden op de website van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, http://stavc.nl/

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.