2°C | Amsterdam

Hoogheemraadschap maakt zich nog geen zorgen over de hoeveelheid neerslag.

Hollands Kroon – Het Hoogheemraadschap houdt het wel scherp in de gaten maar voor nu kunnen de pompen en gemalen de hoeveelheid regen en sneeuw die zorgt voor een vrij hoge waterstand goed verwerken.
Carmen van der Kort communicatiemedewerkster van het HHNK zegt onze verslaggever: ,,Er worden voor nu dus geen extra maatregelen genomen, we zijn gesteld voor de regen die nu valt. De gemalen hebben voldoende capaciteit om de bui zoals deze te verwerken. Uiteraard blijven we het continue monitoren en houden we het weerbeeld in de gaten.”
Het is nog niet zolang geleden dat de boeren aan de noodbel begonnen te trekken omdat het waterpijl door de overvloedige regenval zo hoog was komen te staan dat de akkers in gevaar kwamen. Op dit moment zijn er ook al veel akkers/grasland waar het eerder een moeras lijkt te zijn dan akkers/grasland maar door 24/7 te blijven pompen houdt het HHNK de overlast binnen de perken.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.