2°C | Amsterdam

IJsvogels in de Kruiszwin Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA – In 2015 heeft Landschap Noord-Holland twee ijsvogelbroedwandjes aangelegd in natuurgebied Kruiszwin ten noorden van Anna Paulowna. Dit met de bedoeling om de ijsvogels daar tot broeden te verleiden. En dat is toen ‘met stip’ gelukt! Een ijsvogelpaar heeft toen twee generaties jongen grootgebracht.
Tijdens de vogelkijkmiddag van zondag 28 augustus kan iedereen van 13.00 tot 16.00 uur ontdekken of dit ook in 2016 is gelukt. Als alles gaat zoals de boswachters hopen, kan men deze prachtige vogels van dichtbij bewonderen. De gidsen van Landschap Noord-Holland stellen een aantal telescopen op in de Poldertuin in Anna Paulowna. De Poldertuin grenst aan het Kruiszwin en is de beste plek om de vogels te observeren, zonder ze te verstoren.
Behalve over de ijsvogels, kunnen de aanwezige gidsen natuurlijk ook alles vertellen over wat er verder zoal in het Kruiszwin te zien en te horen is. Tijdens deze middag is de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waar men behalve voor een kopje koffie of thee, terecht kan voor allerlei informatie over de natuurgebieden en de activiteiten van het Landschap. Voor kinderen is er limonade!
Locatie: De Poldertuin, Molenvaart 2, Anna Paulowna. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt echter op prijs gesteld.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.