2°C | Amsterdam

In de spotlight: Centrum Fysiotherapie Medemblik


MEDEMBLIK – Kleine spierpijntjes en lichamelijke ongemakken kunnen veel last veroorzaken in uw dagelijks leven. Of met sporten net iets te fanatiek bezig geweest met een blessure of pijn tot gevolg? Centrum Fysiotherapie Medemblik is al ruim 10 jaar een betrouwbaar adres voor advies en behandeling. Een beoordeling in 2016 met een 8.9 door cliënten is daarvan een goed bewijs.

Aan de Breek 18 in Medemblik, achter de Aldi, bevindt zich praktijk Centrum Fysiotherapie. De vestiging bestaat alweer ruim 10 jaar en wordt gerund door vertrouwde en ervaren fysiotherapeuten. Helene Schouten is trots op haar team specialisten; Inge Loos, Dorien Wittink, Yvonne Minderhoud, Fokko Plas, Ellen Aker en Floor Smit.
Schouten: “Wij onderscheiden ons van andere praktijken door de aanwezige specialisaties. De fysiotherapeuten werken onderling nauw samen. Hierdoor kunt u voor uw klacht een gerichte behandeling krijgen. Dit heeft als voordeel dat u minder behandelingen nodig heeft en sneller een gewenst resultaat kan verkrijgen.” Het is duidelijk dat Schouten uit ervaring spreekt.

Specialisaties

Er zijn vier belangrijke specialisaties aanwezig. Manuele Therapie, Oedeemtherapie, Kinderfysiotherapie en Bekkenfysiotherapie. “Deze combinatie van specialiteiten is best bijzonder te noemen voor een praktijk in Westfriesland”, aldus Helene Schouten.
Manuele Therapie wordt toegepast bij blokkades van gewrichten, met name in rug en nek. Bij incontinentie, pijnklachten van het bekken en bekkenbodem is bekkenfysiotherapie een geschikte behandeling. Oedeemtherapie wordt toegepast als er vochtophoping aanwezig is in arm of been na bijvoorbeeld een operatie.

Voor kinderen

Voor kinderen met een achterstand in motoriek, maar ook bij houdingsproblemen kan kinderfysiotherapie een oplossing bieden.

Contact met Westfries Gasthuis

De praktijk is aangesloten bij het schoudernetwerk van het Westfries Gasthuis. Dit betekent dat de therapeuten regelmatig contact hebben met de orthopeden van het WFG voor overleg wat de beste behandeling is.

De praktijk

De praktijk bestaat uit een aantal behandelruimtes en een grote fitness/oefenruimte. In deze oefenruimte kunt u na uw operatie werken aan uw herstel. “Wij maken per cliënt een individueel behandelplan waarbij de cliënt zich prettig voelt. Indien nodig kunt u gebruik maken van Dry Needling om doorbloeding van de spier te stimuleren.”

Ook ’s avond en thuis

De praktijk is 5 dagen in de week geopend. Schouten: “Wij zijn op dinsdag en woensdag tot 20.00 uur open voor behandeling en afspraken. Indien nodig kunt u ook aan huis behandeld worden.”
Met deze extra service snappen wij wel waarom cliënten Fysiotherapie Centrum Medemblik beoordelen met een prachtige 8.9!
Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Bel 0227 542323. Meer informatie op www.centrumfysiotherapie.nl en algemene tips om gezond te blijven bewegen kunt u ook vinden via facebook.com/CentrumFysiotherapie.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.