2°C | Amsterdam

In Hippolytushoef benne de Tulen gaar!!!!

HIPPOLYTUSHOEF – Na alle commotie van de afgelopen dagen is de kermis in Hippolytushoef vanmiddag dan echt van start gegaan. De kermis werd bijna afgeblazen omdat de botsauto’s niet op hun oude stek mochten staan vanwege de brandveiligheid. Toch werd het traditionele startsein voor de festiviteiten gegeven door bakker Edwin Bellis.

Op het middaguur komt Bellis de bakkerij uit gelopen en roept: “Het is 12 uur. De Tulen benne gaar!”. In zijn winkel heeft zich inmiddels een flinke rij gevormd. De broodjes, die Tulen worden genoemd, zijn daar een hele populaire kermislekkernij. “Je moet ze open maken en dan lekker boter en ham er op. Sommigen doen er paling op maar ja, dan kan je alles wel lekker maken”, zegt de bakker tegen het NH Nieuws.
Afgelopen dagen is er veel over de kermis gesproken op het dorp. Het werd bijna afgeblazen omdat de botsauto’s te dicht bij de gevels zouden komen te staan, waardoor de brandveiligheid in het geding zou komen. Maar gisteren hadden de exploitanten en de burgemeester een goed gesprek. Zo komt er beveiliging te staan en kon alles toch nog doorgaan.

Tumult

Bellis is blij dat het tumult weer voorbij is. “Het zou zonde zijn als zo’n traditie verloren gaat voor zo’n dorp als Hippolytushoef.” Over zijn eigen traditie, het eten van de warme broodjes met de kermis, lijkt de bakker zich minder zorgen te hoeven maken. Manden vol gaan de bakkerij uit. “Vroeger kreeg men na de kerkmis de broodjes. Dan had men een goede bodem voor een biertje.”
Met de Tulen is het startsein voor de kermis gegeven. Om 15.00 uur gingen de eerste attracties open. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.