2°C | Amsterdam

In The Spotlight – Praktijk De Rooz. Opperdoes

Sinds 2006 biedt Esther psychosociale begeleiding vanuit Praktijk De Rooz. Deze praktijk is gespecialiseerd in begeleiding bij stress en stressmanagement aan meisjes (6-12 jaar), meiden (12-18 jaar), moeders en vrouwen. Het is Esther haar passie om vrouwen meer te leren leven vanuit rust. 
 
foto-14Stress komt bij met name vrouwen veel voor. Deze stress kan verschillende oorzaken hebben. Bij veel vrouwen is de oorzaak van stress te zoeken in een ongezond denkpatroon, maar ook een onbalans in de hormoonhuishouding kan reden zijn tot stressklachten.
Denk dan aan;

 • negatief zelfbeeld,
 • weinig zelfvertrouwen,
 • de lat te hoog leggen,
 • controledrang
 • neiging tot perfectionisme
 • piekeren
 • somberheid
 • angstgevoelens.

Vrouwen en moeders
Door het hebben van een(part-time) baan, zorg voor kinderen of ouders, huishouden, hormonen, ongezonde leefstijl e.d. kan chronische stress op de loer liggen waardoor tal van klachten kunnen ontstaan.
Stressklachten worden door Esther op verschillende manieren bekeken én aanpakt.  
Dit kan door aandacht te geven aan;
–    Het cortisolgehalte,
–    psychisch functioneren,
–    leefstijl,
–    hormonen,
–    voeding,
–    beweging
–    slaapgewoontes
–    ontspanning e.d.
Meisjes en meiden
Binnen de praktijk is er voor meisjes en meiden een speciale methode die op een  laagdrempelige manier problemen verduidelijkt en doelen haalbaar maakt. Kinderen bepalen zelf hun doelen en hoe zij deze denken te bereiken. Met behulp van playmobiel, poppen en ander materiaal wordt een gesprek gevoerd en ontstaan er snel inzichten en oplossingen. Bij Esther is het aandacht geven aan zelfbeeld en zelfvertrouwen van groot belang zodat zelfacceptatie kan ontstaan.
Aanbod
Bij Praktijk De Rooz is er keuze uit verschillende manieren van hulpverlening waardoor er gekozen kan worden welke hulp het beste bij iemand past.

 • psychosociale therapie (gesprekken kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering
 • (online) cursussen
 • workshops
 • Klooster-retraites

(het aanbod vanuit Praktijk De Rooz is o.a. gebaseerd op de Benedictijnse levenshouding)
Wil je eens vrijblijvend en gratis kennis maken met Esther? Maak eens een afspraak met mij en kom erachter of ik iets voor je kan betekenen.  Wil je op de hoogte gehouden worden van het aanbod van Praktijk De Rooz? Schrijf je via de website in voor de nieuwsbrief of bezoek de facebookpagina.
www.praktijkderooz.nl
https://www.facebook.com/DeTempelroos/?ref=bookmarks
[email protected]

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.