2°C | Amsterdam

Incluzio vanaf vandaag verantwoordelijk voor jeugdzorg en WMO

HOLLANDS KROON – Vanaf vandaag, vrijdag 1 juli 2016, is Incluzio Hollands Kroon verantwoordelijk voor de jeugdzorg en Wmo in Hollands Kroon. Zorg en ondersteuning gaan gewoon door. Deels uitgevoerd door eigen deskundige hulpverleners en deels door lokale gecontracteerde partijen. Iedereen die nu zorg en ondersteuning ontvangt met een indicatie die doorloopt na 1 juli, krijgt ook straks gewoon de zorg die nodig is.
Soepele en zorgvuldige overgang
Incluzio Hollands Kroon levert vanaf 1 juli zorg en ondersteuning aan iedereen – van jong tot oud – in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij gaat het om alle taken in het kader van de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). En vanaf januari 2017 ook voor de voorliggende voorzieningen. De komende maanden vindt de overdracht van alle klanten plaats. Samen met de gemeente en alle zorgaanbieders zorgen we voor een soepele en zorgvuldige overgang. Dat betekent dat iedereen die nu zorg en ondersteuning ontvangt met een indicatie die doorloopt na 1 juli, straks gewoon de zorg krijgt die nodig is. In de meeste gevallen behoudt de klant de huidige zorgaanbieder. Mocht dit om verschillende redenen niet het geval zijn, wordt de klant persoonlijk geïnformeerd.
Altijd dichtbij
De wijkteams vormen een sleutelrol. Zij zijn zichtbaar aanwezig in de verschillende kernen en werken preventief. Zij bepalen mét de inwoners welke zorg nodig is. In samenwerking met verschillende instellingen en organisaties zoals huisartsen, wijkverpleging, gespecialiseerde zorg en scholen, organiseert Incluzio Hollands Kroon met het wijkteam de zorg in de gemeente. Alleen samen kunnen we mensen, die het nodig hebben, zo ondersteunen dat ze naar vermogen meekomen in de maatschappij.
Integrale aanpak
In 2015 zocht de gemeente Hollands Kroon een nieuwe zorgpartner die de klant centraal zet. Wethouder Mary van Gent wilde af van bureaucratie en verkokerde hulpverlening. De gemeente gelooft in de integrale aanpak van Incluzio Hollands Kroon. Bij deze integrale aanpak bieden wijkteams hulp aan iedereen die dat nodig heeft. Het is onze ambitie om van elke kern in Hollands Kroon een betere kern te maken. Dat doen we door een integrale aanpak: alle zorg, sociale ondersteuning en dienstverlening organiseren we in samenhang en dichtbij inwoners.
Voor meer informatie, kunt u terecht op de website www.wijkteam-hollandskroon.nl. U kunt ook bellen naar het algemene telefoonnummer 088 – 321 5000.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.