2°C | Amsterdam

Ingezonden brief: levensgevaarlijkse verkeerssituatie Frieseweg


HOLLANDS KROON – Onderstaande brandbrief ontvingen wij van 1 onze bezoekers..
Geachte redactie,
Ik ben een regelmatig weggebruiker van de Frieseweg welke paralel loopt aan de A7.
Het bewuste wegdeel tussen de Schelpenbolweg en de Klieverweg is ooit in het verleden voorzien van afrembochten om de snelheid te beperken. De snelheid beperken is een goed idee aangezien er veel scholieren gebruik maken van het genoemd wegdeel en je natuurlijk niet zou willen dat hier snelverkeer tussen het langzaam verkeer zou rijden.
Het heeft dan ook de voorkeur om een fietspad aan te leggen maar uit kostenoverweging is dit nooit gebeurt.
Maar ik wil het hebben over de afrembochten en het groenbeheer van de gemeente Hollands Kroon welke opgedeeld is in drie klassen A,B,C.
Nu ben ik niet precies op de hoogte waar wat welke prioriteit heeft maar ik zie dit gewoon terug in wat men achterlaat. Op buitenwegen houdt het in dat de  kruispunten volledig worden gemaaid en gewone wegen de eerste meter vanaf de weg. Borden hekken en palen worden volledig uitgemaaid. Bij de afrembochten is een gedeelte gemaaid en de begroeiing op de grondlichamen (bulten grond in de bochten ) niet. Nu is het zicht in de bochten volledig ontnomen en is het meestal een verassing wie er door de bocht komt zeilen . Dit kan een auto , landbouwvoertuig, vrachtwagen of een groep scholieren zijn maar je kunt het nooit weten omdat het overzicht volledig ontbreekt.
Iets wat stukken verbeterd kan worden als de klepel bak over deze grondpuisten wordt heen gehaal en deze afrembochten net zo behandeld wordt als een kruispunt en volledig wordt uitgemaaid en begroeiing wordt terugesnoeid.
Waarom ik mij zo zorgen maak is omdat in 2009 hier een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden toen een auto frontaal botste op een vrachtauto., mede door tekort overzicht.
Er is toen een onderzoek geweest door de JAR Wieringen en een aanbeveling was het snoeien  cq. verwijderen van begroeiing.. Ik meen dat onze wethouder Theo Groot toen voor de foto ook wat takken in de versnipperaar heeft gegooit voor de foto maar ik ben nog op zoek naar verslag van deze actie toen.
Mijn klacht via de FIXI app wordt behandeld en ze zeggen dan opgelost maar er gebeurt verder niets. Reacties op FB worden “doorgezet”met de groeten van Welmoed maar het gras groeit verder. Dit is al een maand terug door mij gemeldt maar hier heb ik geen bewijs meer van want de fixi geschiedenis heeft men blijkbaar opgeschoond en ik heb er geen screenshot van gemaakt.
Nu doe ik dat wel.
Vandaag was de irirtatie bij mij hoog opgelopen en ik dacht dat het wel een goed idee was om eens aan de social media boom te gaan schudden.
Bijgevoegd zijn screenshots van de conversatie op FB en vooral de opmerking van Welmoed dat als men de begroeiing laat staan dit de verkeersveiligheid ten goede komt gaf mij weinig hoop.
Blijkbaar ontbreekt bij de gemeente het inzicht in de situatie waardoor scholieren en andere medeweggebruikers  geen overzicht meer hebben.
Een klacht hierover en reactie van hun voelt als met een kluitje het hoge gras ingestuurd worden.
Meer bekendheid bij het publiek hetzij via de website en icm. een krantenartikel zal mijns inziens zeker helpen
Pieter de Jong.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.