2°C | Amsterdam

Inwoner Den Helder vrijgesproken van mishandeling na verkeersruzie

REGIO – Een uit de handgelopen verkeersruzie op 1 november 2014 ging er aan vooraf met als resultaat 1 persoon met een gebroken neus en een verdachte die zich woensdag bij de politierechter in Alkmaar moest verantwoorden voor het breken van deze neus.
Maar al snel bleek dat de verdachte zelf eigenlijk het slachtoffer was en puur uit zelfverdediging handelde. Diverse getuigen verklaarden dat de vrouw/vriendin van het slachtoffer zich zeer agressief richting de verdachte opstelde en zelfs slaande en duwende bewegingen maakte. 1 getuige was aanwezig tijdens de zitting en die verklaarde dat op een gegeven moment het slachtoffer bijna over de vrouw heen vloog om de verdachte te gaan slaan. Hierop verdedigde de verdachte zich door 1 klap terug te geven waarop de neus van het slachtoffer brak. Dit verhaal werd onafhankelijk van elkaar door meerdere getuigen bevestigd.
De Officier van Justitie kwam in zijn requisitor wel tot een bewezen verklaring dat de verdachte geweld had gebruikt tijdens deze verkeersruzie maar dat gezien kon worden als noodweer en zelfverdediging en dat het geven van deze klap een proportionele verdeding was geweest. Het O.M eiste daarom ook vrijspraak van de ten laste legging en ook de vordering van de tegenpartij, € 1971,34 niet ontvankelijk te verklaren.
Politierechter de Wit was het volledig eens met het Openbaar Ministerie en sprak de 68-jarige inwoner van Den Helder vrij van alle rechtsvervolging en ook de vordering wees zij af.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.