2°C | Amsterdam

Is burgemeester Nawijn nog te handhaven in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Hollands Kroon willen om voor zij een conclusie gaan trekken over het wel of niet kunnen aanblijven van de burgemeester een ‘vertrouwenscommissie’ samenstellen die hierover moet gaan oordelen.
De VVD burgemeester maakte na afloop van de raadsvergadering een ‘slip of the tong’ toen hij de Wieringerwerfse familie Lombaard een ‘stelletje zure gekken‘ noemde en daarbij niet wist dat zijn microfoon nog open stond. Nog dezelfde middag kwam de burgervader met een openlijk excuus richting de familie Lombaard en naar de politiek in Hollands Kroon maar al snel werd duidelijjk dat de familie Lombaard hier absoluut geen genoegen mee nam en er over nadenkt om aangifte wegens laster en smaad te gaan doen tegen de burgemeester.
Gisteren kwamen wij dan nog met het bericht dat de burgervader nog wel meer smetten op zijn blazoen heeft, zo huurde de gemeente Hollands Kroon voor Nawijn een woonboot in Van Ewijcksluis waar hij vrijwel niet heeft gewoond en waar zelfs een heus carnavalsnummer over is gemaakt, ook kwam naar boven dat Nawijn eerder voor 3700 euro aan onterechte declaraties had ingediend die hij daarna moest terugbetalen aan de gemeente Hollands Kroon.
Speciale vertrouwenscommissie
De speciale vertrouwenscommissie moet bestaan uit leden vanuit de raad en deze gaat het functioneren van Nawijn evalueren en gaat dan rapport uitbrengen aan de gemeenteraad van Hollands Kroon. Of de vertrouwenscommissie hierbij ook gaat kijken naar Nawijn’s vorige baan als burgemeester is niet duidelijk. Ook in zijn vorige functies als burgemeester heeft Nawijn diverse steken laten vallen die hem niet in dank werden afgenomen.
 

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.